Naftarahadest loobuvad superstaarid seisavad silmitsi pööraste maksudega (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Suvel olid veel kõigil näod naerul. Saudi Araabia kõrgliigaklubi Al-Ettifaq peatreener Steven Gerrard (vasakul) ja mängija Jordan Henderson. Viimane on andnud mõista, et soovib naasta Inglismaale, kuid lepingu lõpetamisel ähvardab seda «maksuhaamer».
Suvel olid veel kõigil näod naerul. Saudi Araabia kõrgliigaklubi Al-Ettifaq peatreener Steven Gerrard (vasakul) ja mängija Jordan Henderson. Viimane on andnud mõista, et soovib naasta Inglismaale, kuid lepingu lõpetamisel ähvardab seda «maksuhaamer». Foto: Reuters/ScanPix

Öeldakse, et muru pole mujal alati rohelisem. Seda on saanud omal nahal tunda mitu jalgpallitähte, kes kopsaka palgaraha nimel Saudi Araabiasse siirdusid.

Möödunud aastal algas Saudi Araabias ja Kataris tõeline võidurelvastumine jalgpalliväljakutel. Kõik sai alguse Cristiano Ronaldost, kes lõi käed Saudi Araabia tippklubi Al-Nassriga. Mõistagi tuli lepingu nimel klubil meeletu pakkumine teha ja nõnda ka läks. Hinnanguliselt makstakse portugallasele hooaja eest 200 miljonit eurot.

Ronaldo on vaieldamatult Saudi Araabia kõrgliiga enim teeniv jalgpallur, ent kümneid miljoneid teenivad veel teisedki Euroopa tippklubides mänginud mehed. Nende hulgas näiteks Liverpoolis kaptenipaela kandnud Jordan Henderson, tema endine klubikaaslane Roberto Firmino ja 21-aastane Hispaania talent Gabri Veiga. Kõik kolm mängumeest on leidnud end aga olukorrast, kus soovitakse Euroopasse naasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles