Tass aitas oma klubi eurosarjas vee peal hoida

Karl Mihkel Eller
Copy
Matthias Tass
Matthias Tass Foto: basketbalcluboostende/Instagram

Eesti korvpallikoondislane Matthias Tass aitas oma koduklubi Oostende Filou Meistrite liigas 71:61 võidule Holoni Hapoeli üle. Meistrite liiga 16 parema sekka pääsemise otsustav play-in-kohtumine mängitakse teisipäeval Ungaris.

Avakohtumise 3. jaanuaril võõrsil 70:80 kaotanud Oostende kodumäng Belgias algas tasavägiselt ning avaveerand lõppes Eesti koondislase klubi 14:13 võiduga. Teisel veerandil lükkas Belgia klubi sisse teise käigu ja poolajapausile mingi Tassi klubi 15-punktilises eduseisus 39:24.

Kuigi kolmandal veerandil kasvas edu korraks koguni 25 punktini, siis otsustavale perioodile mingi ikkagi vastu Oostende 15-punktilises eduseisus. Ka neljandal veerandil hoiti pidevalt kindalt edu ning lõpuks võeti kümnepunktiline võit.

Algviisikusse kuulunud Tassi arvele jäi 9 punkti, 7 lauapalli ja üks resultatiivne sööt. Ta kogus ka kolm isiklikku viga ning efektiivsusnäitaja oli 13, mis oli klubi paremuselt kolmas. Pierre-Antoine Gillet viskas Oostende parimana 15 punkti ja noppis 9 lauapalli.

Võit tähendas, et Oostende on sel hooajal Meistrite liigas tunnistanud koduväljakul vaid võite. Kas Tassi klubi pääseb ka 16 parema sekka selgub 16. jaanuaril Ungaris Szombathely, sest Iisraeli klubi Holoni Hapoel ei pea riigis valitseva olukorra tõttu oma mänge koduväljakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles