Tõnis Sildaru süüdistatakse ligi miljoni euro väärtuses Kelly Sildaru vara ebaseaduslikus kasutamises (13)

Postimees Sport
Copy
Tõnis Sildaru
Tõnis Sildaru Foto: Tairo Lutter

Freestyle-suusatamise olümpiapronksi Kelly Sildaru isa Tõnis Sildaru pääses kehalise väärkohtlemise ja ähvardamise süüdistusest, kuna prokuratuuri hinnangul polnud piisavalt tõendeid, küll aga sai ta süüdistuse alaealise tütre teenitud vara ebaseaduslikus kasutamises.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas detsembri lõpus Tõnis Sildarule süüdistuse omastamises. Kohtueelses uurimises kogutud tõendid viitavad, et Tõnis Sildaru kasutas enda alaealise tütre teenitud vara ebaseaduslikult, pöörates seda nii enda kui ka kolmandate isikute kasuks aastatel 2014 kuni 2020.

«Lapsevanem on kuni lapse täisealiseks saamiseni oma järeltulija seaduslik esindaja ja vara hooldaja. See aga ei tähenda, et vanem võib lapsele kuuluvat vara käsitleda nii, nagu see kuuluks talle. Vastupidi – vanem peab hoidma lapsele kuuluvat vara eraldiseisvalt ja tohib seda kasutada vaid lapse ülalpidamiseks, vara valitsemiseks või muude lapsega seonduvate jooksvate kulude katteks. Siiski tasub meeles pidada, et last peavad ülal pidama vanemad, mitte laps ise,» kommenteeris riiklikku süüdistust esindava Põhja ringkonnaprokurör Leelet Kivioja Postimehele.

«Kohtueelse uurimise materjalid viitavad, et Tõnis Sildaru on lapse eestkostjana korduvalt välja võtnud sularaha ja teinud oma tütre arveldusarvelt ülekandeid endale ning kolmandatele isikutele. Seejuures pole prokuratuuril veendumust, et raha kasutati tütre huvides.

Seega on algavas kohtumenetluses peamine küsimus, kas Tõnis Sildaru tehingud lapsele kuulunud varaga olid lapse huvides või mitte. Süüdistuse kohaselt ei teinud Tõnis Sildaru ligikaudu miljoni euro väärtuses tehinguid oma lapse huvides, vaid pööras vara enda ja kolmandate isikute kasuks,» lisas ta.

Esialgu esitati Tõnis Sildarule kahtlustus ka kehalises väärkohtlemises ja ähvardamises. «Kuivõrd kohtueelne uurimine ei tõendanud kindlaid vägivalla või ähvardamise episoode, mille alusel oleks saanud esitada süüdistuse, lõpetas prokuratuur selles suhtes kriminaalmenetluse,» ütles Kivioja lõpetuseks.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles