FOTO Kotsar ja Raieste mängisid F1-staari silme all

Postimees Sport
Copy
Baskonia mängija Sander Raieste (palliga), teda katab Monaco superstaar Mike James.
Baskonia mängija Sander Raieste (palliga), teda katab Monaco superstaar Mike James. Foto: Sebastien Nogier / EPA / Scanpix

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria-Gasteiz Baskonia sai läinud ööl Euroliigas kümnenda kaotuse, kui jäi võõrsil 83:93 alla Monacole. Vürstiriigis oli aga korvpalliõhtule kohapeal kaasa elamas Mercedese F1 meeskonna sõitja George Russell.

25-aastane Russell tegi oma debüüdi kuninglikus vormeliklassis 2019. aastal ning kolm aastat hiljem alustas ta oma esimest hooaega Mercedeses. Samal, 2022. aastal kolis Russell Inglismaalt Milton Keynesist, kus asub Mercedese meeskonna peakorter, Monacosse.

Nüüd jäi F1s ühe etapivõidu noppinud inglane kaamerasilma ette natuke üle 4000 pealtvaataja mahutavas Salle Gaston Médecinis. Monaco kodusaal asub Monacos Fontvieille'i linnajaos, mis omakorda on linnulennult 700 meetri kaugusel kuulsa Monaco Grand Prix' stardisirgest.

Russell sai teisipäeva õhtul palliplatsil näha nii Kotsarit kui Raiestet. Neist esimene alustas algviisikus, kuid mänguaeg piirduski kohe alguses saadud 4 minuti ja 28 sekundiga. Tema saagiks jäi kaks punkti (kahesed 2/1, kolmesed 1/0) ja üks lauapall.

Lõviosa viimasest veerandajast mänginud Kotsar viibis lõpuks platsil 23 minutit. Ta viskas 11 punkti (kahesed 8/5, vabavisked 5/1), hankis kaheksa lauapalli ja andis kaks korvisöötu. Baskonia sai kümne võidu kõrvale kümnenda kaotuse. Monaco saldo on 11-9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles