Aivar Pohlak: praegu pole realistlik, et võiksin 2024 või 2025 alaliidu eesotsast taanduda (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.
Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Eero Vabamägi

Tänasest leiab Coolbet Eesti Youtube'i kanalilt Rimo Hundi eksklusiivse intervjuu Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlakuga.

Pika sõidu käigus Saaremaalt Tallinnasse jagus jututeemasid ohtralt. Näiteks miks on Aivar Pohlak end sisse seadnud just Saaremaale ning kas vastab tõele, et tema järel on oodanud ka öine Saaremaa praam. Samuti tuleb jutuks, mitu kilomeetrit Aivar Pohlak autoga igal aastal läbib ning miks püüab ta võimalusel vältida lennukiga lendamist. Kuidas veedab Pohlak aga vaba aega ning kas sinna mahub midagi ka peale jalgpalli?

Suurem osa teemadest keerleb aga muidugi ümber (Eesti) jalgpalli. Läbi saab käidud nii Eesti jalgpalli minevik, olevik kui tulevik. Kuidas võtta kokku A-koondise esitused aastal 2023? Mis hinnang anti Thomas Häberli tööle ja kuidas vaadatakse tulevikku?

«Peame vaatama, mis on võimalused, mida endale saame lubada. Kui räägime välistreeneri pädevusest või hinnatasemest, siis ega sellest [palga]tasemest, kus me oleme praegu Häberliga, me ei ole võimelised edasi minema. Meie jaoks on ta ikkagi kallis, aga Euroopa koondisetreenerite mõistes ikkagi tavaline või isegi alla keskmise. Pikk perspektiiv on seega väga selgelt, et meil peavad olema oma treenerid, kes on võimelised seda protsessi juhtima.»

Kas järgmine Eesti koondise peatreener võiks seega olla Jürgen Henn, kes hiljuti A-koondise juurde abitreeneriks toodi? «See on üks võimalusi, jah,» vastas Pohlak Hundi küsimusele.

Lõpetuseks saab teemaks võetud ka Aivar Pohlaku enda persoon. Kuidas tuleb ta toime kriitikaga ning kes ja millal võiks olla tema potentsiaalne asendaja jalgpalliliidu presidendi kohal?

«Ma arvan umbes viis-kuus aastat tagasi sai hakatud juhtkonna koosolekutel täiesti teadlikult rääkima sellest, et peame viima jalgpalliliidu mingiks hetkeks sellesse seisu, et seda on võimeline keegi teine juhtima, valmistuma nii-öelda minu järgseks ajastuks. Kusjuures ma mingil perioodil arvasin, et aastal 2024 või 2025 võiksin lõpetada. Nüüd ei tundu see realistlik,» vastas Pohlak.

Ta jätkas: «Mul oli tol perioodil, praegu natuke vähem, ka mingi kirjanduslik ambitsioon. Tahaksin neid asju, mis olen teinud või ette valmistanud ja toorikuid valmis kirjutanud, seda realiseerida. Nüüd mõtlen sellest natuke teistmoodi, aga mingi hetk oli see [kirjanduslik] ambitsioon väga tugev.

Aga see arusaamine, et ma pean suutma viia jalgpalliliidu sellisesse seisundisse, et teda on võimalik toimivate mehhanismide pealt üle võtta või juhtida edasi, on võtmeküsimus. Me oleme selle teemaga tegelenud ja tegeleme kogu aeg. Mõtteviis, et pärast mind tulgu või veeuputus, see ei päde siia.»

Täpsemalt vaata juba täispikast intervjuust:

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles