Aleksandr Selevko läheb EMil vabakavale medalikohal, noorem vend ebaõnnestus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Aleksander Selevko.
Aleksander Selevko. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Leedus Kaunases toimuv iluuisutamise EM algas eestlaste jaoks kahetiste emotsioonidega. Kui Aleksandr Selevko parandas lühikavas nii enda kui ka Eesti rekordit ja platseerus lühikava järel kõrgele kolmandale kohale, siis tema noorema venna Mihhail Selevko sõit ebaõnnestus.

15ndana jääle tulnud Aleksandr Selevkol õnnestusid lühikavas kõik hüpped – neljane toeloop, kolmene axel ning kaskaadis kolmene lutz ja kolmene toeloop – ning ta teenis kohtunikelt koguni 90,05 punkti.

Nõnda püstitas ta nii Eesti kui ka isikliku rekordi. Selevko varasem tippmark oli 83,58 ehk ligemale seitse punkti madalam. Vabakavas on ta parimal juhul teeninud 158,74 punkti ning koondskooriks on parimal võistlusel kokku tulnud 238,42 punkti.

Lühikava järel hoiab Selevko kolmandat kohta, võimsama etteastega said Kaunases maha vaid suurfavoriidid Adam Siao Him Fa (94,13) ja Lukas Britschgi (91,17). Kolmas tiitlipretendent Kevin Aymoz põrus täielikult ja platseerus 57,33 punktiga alles eelviimaseks.

Meie mehe selja tagant leiab seitsme–kaheksa punkti kauguselt Gabriele Frangipani (83,51) ja Deniss Vasiljevsi (82,34). Tippmarkide võrdluses oleks nad vähemalt paberi peal võimelised Selevkod püüdma. Meeste vabakava on EMil kavas reede õhtul.

Meeste lühikava.
Meeste lühikava. Foto: ISU
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles