Talismanile puhkust andnud Norra lõi ikkagi platsi puhtaks, Eesti ilus sõit lõppes kuuendas lasketiirus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Norra kvartett näitas taas enda võimu.
Norra kvartett näitas taas enda võimu. Foto: AFP / TOBIAS SCHWARZ / Scanpix

Laskesuusatamise MK-etapp Ruhpoldingis jätkus meeste teatesõiduga. Taas jäi alistamatuks Norra nelik, Eesti finišeerus 17. kohal.

Norralaste valitsemine MK-sarja teatevõistlustes Ruhpoldingis jätkus ja seda enda liidri Johannes Thingnes Bøta. Kui jätta kõrvale tiitlivõistlused, siis võttis Norra kvartett MK-sarjas juba 11. järjestikuse triumfi.

Lahingus esikoha nimel püsis põnevus kolmanda vahetuseni. Sel hetkel pääses rajale 35-aastane Tarjei Bø, kes nii nagu möödunud nädalal, valas võidule vundamendi. Kogenud norralane võitles veatu laskmisega välja enam kui 40-sekundilise edu Prantsusmaa ja Šveitsi vastu, ent kumbki viimastest poodiumile lõpuks ei mahtunudki.

Lõpuks tõi Vetle Sjåstad Christiansen Norra esimesena finišisse, edestades Saksamaad 45 sekundiga. Seejuures oli kogu poodium sama, mis möödunud nädalal Oberhofis, kuna viimase pjedestaliastme kindlustas Itaalia kvartett (+58,7).

Foto: Kuvatõmmis

Eesti võistkond, koosseisus Rene Zahkna, Kristo Siimer, Raido Ränkel ja Mehis Udam, alustas võistlust suurepäraselt. Avavahetuses kaunilt esinenud Zahkna andis teatepulga üle kuuendal positsioonil, 8,3 sekundit hiljem liidrist. Edasi nii kõrges mängus olla ei suudetud.

Nii Siimer kui ka Ränkel pidid käima trahviringil ning kuuendas lasketiirus viimane neist lausa kolmel ringil. Nõnda langeti pingerivi lõppu, ent korralikult esinenud Udam tõi Eesti 17. kohal finišisse. Kaotust kogunes lõpuks võitjale 4.44,3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles