Kristjan Ilves hüppas proovivõistlusel kindlalt esikümnesse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Flawia Krawczyk/Eesti Suusaliit

Kahevõistluse MK-sari naaseb sel nädalavahetusel jõulupuhkuselt. Oberstdorfis toimuval MK-etapil peeti täna proovivõistlus, kus head lendu näitas ka Kristjan Ilves.

MK-sarja üldarvestuses seitsmendat positsiooni hoidev Ilves lendas Oberstdorfi HS 106 mäel 99,5 meetrit ning teenis 125,5 punkti. Tihedas heitluses andis see üheksanda koha.

Proovivõistlusel näitas taaskord vägevat minekut Jarl-Magnus Riiber, kes teenis kindla esikoha. Norralane hüppas konkurentidega võrreldes madalamalt poomilt 104,5 meetrit ning teenis 142,9 punkti.

Esikolmikusse mahtusid veel eelmisel hooajal MK-sarja üldvõidu teeninud Johannes Lamparter (104,5 meetrit, 137,8 punkti) ja teinegi austerlane Franz-Josef Rehrl (105 meetrit, 137,2 punkti). Kokku sai tulemuse kirja 54 sportlast. Kaks võistlejat (Ryota Yamamoto ja Ondrej Pazout) diskvalifitseeriti.

PCR-võistlus on vajalik, sest kui mingil põhjusel ei saa suusahüpete võistlusvooru pidada, pannakse murdmaasõiduks stardirivi paika just PCR-võistluse põhjal. Oberstdorfis on kavas laupäeval 10 km suusasõit Gunderseni meetodil ning seejärel pühapäeval esimest hooaega kasutusel olev kompaktvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles