Üliraske perioodi seljatanud Eesti jäätantsupaar tegi EMil ilusa esituse

Postimees Sport
Copy
Marko Jevgeni Gaidajenko – Solene Mazingue EMil.
Marko Jevgeni Gaidajenko – Solene Mazingue EMil. Foto: Mindaugas Kulbis / AP / Scanpix

Leedus Kaunases peetaval iluuisutamise EMil pääses Eesti jäätantsupaar Marko Jevgeni Gaidajenko – Solene Mazingue vabakavale.

Tänase rütmikava eest teeniti 61,38 punkti (rekord 63,97). Tasuks 33 duo konkurentsis 18. koht. Homsele vabakavale pääses 20 paremat. 

Avaalaga tõusis liidriks Itaalia paar Charlène Guignard – Marco Fabri, kes teenisid 86,8 silma.

«Mina olen etteastega täitsa rahul. Enne jääle tulemist olime närvis, aga muidu meile väga meeldis,» ütles Gaidajenko ETV+ otseülekandes.

«Mina olen samuti väga rahul. Kõik oli hämmastav: publiku melu, muusika, jää. Mul oli nii hea meel esineda,» lisas Mazingue.

Paari viimased aastad on olnud väga rasked. 2022. aasta septembri lõpus vajas Mazingue kukkumise järel erakorralist ajuoperatsiooni. Prantslanna taastus sellest edukalt, ent mullu mais sai ta uuesti vigastada. Seetõttu pole saanud nad soovitud viisil EMiks valmistuda.

«Ausalt öeldes ma ei mõtle sellele, sest kui ma olen jääl, tahan lihtsalt uisutada ja endast parima anda. Sel hetkel keskendun ainult meie sõidule,» sõnas Mazingue.

Täna õhtul selgitatakse Kaunases parimad meeste üksiksõidus. Medalikonkurentsis on ka Aleksandr Selevko. Postimees on sündmuspaigas kohal, toimuval saab silma peal hoida siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles