PM KAUNASES Hõbedane Selevko: pärast lühikava püüdsin medalile mitte mõelda, et vältida läbipõlemist

Ville Arike
, Kaunas
Copy
Aleksandr Selevko emotsioon pärast Euroopa meistrivõistluste hõbemedali võitmist.
Aleksandr Selevko emotsioon pärast Euroopa meistrivõistluste hõbemedali võitmist. Foto: Tairo Lutter

Kui eelmine aasta tõi Eesti spordile olümpiaaladelt kõigest ühe medali, siis uus aasta algas rütmis nädal ja medal! Kui esmalt kirjutas Eesti kiiruisutamise ajalugu ümber Marten Liiv, siis Kaunases peetaval EMil tegi seda iluuisutaja Aleksandr Selevko, kes oli hõbemedali üle ühtaegu šokis ja õnnelik, ütles, et tegi elu parimad sõidud ning samas jäi ka varu.

Selevko sai nii lühi- kui ka vabakavas kolmanda koha, kuid stabiilsus tõi hõbeda. Teist aastat järjest meeste üksiksõidus Euroopa meistriks kroonitud prantslane Adam Siao Him Fa oli omaette klassist, ent lühikavas teisena lõpetanud šveitslane Lukas Britschgi langes vabakava 10. kohaga kokkuvõttes viiendaks ning vabakavas teiseks tulnud itaallase Matteo Rizzo oli lühikava järel alles kuues.

Vabakava eel tuli kõige enam peljata Rizzot, kes tegigi hea sõidu, ent Selevko suutis kokkuvõttes ikkagi ettepoole jääda. Ta ei uskunud oma silmi, kui nägi tablool punktisummat 166,94, mis ületas tema senist vabakava isiklikku rekordit enam kui kaheksa silmaga. Et tippmargi oli toonud ka lühikava, tähendas kogusumma 256,99 punkti mõistagi võimsat isiklikku rekordit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles