Kotsar tegi Euroliigas rekordi

Karl Mihkel Eller
Copy
Maik-Kalev Kotsar (vasakult teine).
Maik-Kalev Kotsar (vasakult teine). Foto: ADRIAN RUIZ HIERRO / EPA / Scanpix

Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria-Gasteiz Baskonia alistas eile õhtul Euroliigas 80:69 Piraeuse Olympiacose. Kotsar tegi Euroliigas isikliku vaheltlõigete rekordi, kui noppis Kreeka klubi mängijate küüsist viis palli.

Koduväljakul mänginud eestlaste klubi ei suutnud esimesel poolajal Olympiacose vastu korralikku vahet sisse teha. Teise veerandi lõpuhetkedel võideldi kätte seitsmepunktiline edu, kuid poolajapausile mindi tänu Kotsari esimesele tabavale viskele väljakult 33:32 eduseisus.

Teise poolaja alguses asuti taas juhtima ning neid ohje enam ei loovutatud. Viimasele perioodile mindi vastu 59:49 ning kuigi viivuks võideldi kätte ka 17-punktiline edu, siis lõpuks võeti Euroliiga hooaja 11. võit 11-punktilise eduga 80:69.

Algviisikusse kuulunud Kotsar kandis põhilise keskmängija rolli, teenides 32 minutit mänguaega ja visates selle ajaga 8 punkti, noppides 9 lauapalli, andis 2 resultatiivset söötu ja tehes 5 vaheltlõiget. 27-aastase Eesti koondislase varasem tippmark Euroliigas oli 4 vaheltlõiget, mis pärines 5. jaanuari kaotusmängust Barcelona vastu.

Raieste pääses väljakule vaid esimese poolaja viimaseks kuueks sekundiks ning selle ajaga resultatiivsust näidata ei suutnud. Ameeriklane Markus Howard tõi Baskoniale parimana 21 punkti, Nigeeria passiga Chima Moneke arvele jäi 13 silma. Isaiah Canaan oli Olympiacose resultatiivseim 19 punktiga.

Baskonial ja Olympiacosel on nüüd Euroliigas 11 võitu ja 10 kaotust, sama saldot jagavad veel ka Monaco ja Belgradi Partizan. Olympiacos on pärast 21 vooru tabelis seitsmes, Baskonia kümnes ehk viimasel play-in'i viival positsioonil.

Neljapäeval kohtub Baskonia võõrsil Serbia klubiga Belgradi Crvena zvezda, kel on üheksa võitu ja 12 kaotust. Vahepeal peab Baskonia veel ühe Hispaania kõrgliigamängu, kui võõrsil minnakse vastamisi otsese konkurendi Manresaga. Mõlemal on praegu ACB liigas 17 vooruga üheksa võitu ja kaheksa kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles