VIDEO Kolmekordne maailmameister sai MK-etapil raskelt vigastada

Postimees Sport
Copy
Alexis Pinturault kukkus raskelt Šveitsis Wengenis toimuval MK-etapil.
Alexis Pinturault kukkus raskelt Šveitsis Wengenis toimuval MK-etapil. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / Scanpix

Mäesuusatamises kolmekordseks maailmameistriks tulnud ja kolm olümpiamedalit võitnud Alexis Pinturault kukkus reedel Wengenis toimund MK-etapil ülisuurslaalomi võistlusel ja sai raskelt vigastada. Vaid nädalapäevad tagasi sai 32-aastane prantslane isaks.

Pinturault kaotas Silberhorni hüppel suuskade kontrolli, maandus kehvasti ning tagajärjeks oli karm kukkumine. Paar päeva tagasi tütre isaks saanud Pinturault jäi lumele lebama ning tema juurde liikus kiirabibrigaad.

Ta viidi helikopteriga Berni haiglase, kus tal tuvastati vasaku põlve ristatisideme rebend, mis tähendab, et kogenud mäesuusataja jaoks on hooaeg lõppenud ning küsimuse all on karjääri edasine jätkumine. Ta viidi edasisteks uuringuteks Prantsusmaale, teatas tema kodumaa suusaliit.

Ta pole aga Šveitsis toimuva MK-etapi ainus ohver. Neljapäeval sai kohalik mees Marco Kohler kukkudes parema põlve eesmise ristatisideme ja meniski rebendi.

Pinturault on taliolümpiatelt võitnud kolm medalit, pronksi 2014. aastal Sotšis suurslaalomis ja neli aastat hiljem Pyeongchangis. Lõuna-Koreas toimunud mängudel võitis ta hõbeda ka Alpi kahevõistluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles