Iisraeli koondist ei lasta julgeolekukaalutlustel Eestis toimuvale MMile

Karl Mihkel Eller
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix

Rahvusvaheline jäähokiliit (IIHF) ei luba Iisraeli koondiseid rahvusvahelistele turniiridele. Ühtlasi tähendab see, et nende koondist ei näe märtsis Kohtla-Järvel toimuval naiste MMi kolmanda divisjoni B-grupis.

IIHFi põhjendab otsust turvalisuse küsimusega. Nende hinnangul pole tiitlivõistluste turniiride korraldajatel võimalik tagada kõigi osalejate ohutust, mis põhjustabki Iisraeli koondiste eemale jäämise turniiridest teadmata ajaks.

Iisraeli meeskond pidanuks aprillis osalema teise divisjoni A-grupi MM-turniiril Serbias, naiskond aga märtsis Kohtla-Järvel toimuval kolmanda divisjoni B-grupis turniiril, kus lisaks Eestile kuuluvad veel Bosnia ja Hertsegoviina, Singapur ja Tai.

Mõistetavalt pole Iisraeli alaliit rahvusvahelise katuseorganisatsiooni otsusega üldse rahul ja plaanib selle vaidlustamist spordikohtus. «Vestlesin IIHFi juhtidega ning nende vastus oli mulle pettumuseks. Rahvusvahelist olümpiakomiteed on olukorrast teavitatud ning nad on meie poolt, et Iisraeli ei diskrimineeritaks ühelgi võistlusel,» ütles Iisraeli olümpiakomitee esimees Yael Arad kohalikule meediale.

Iisraeli meeskond on mänginud IIHFi turniiridel juba aastakümneid, kuid naiskond debüteeris MMil alles kahe aasta eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles