Toyota pigistas uuest autost välja rohkem kui varem

Postimees Sport
Copy
Toyota Yaris GR Rally1-auto 2024. aastal, mille baasil on loodud ka tänavalegaalne mudel.
Toyota Yaris GR Rally1-auto 2024. aastal, mille baasil on loodud ka tänavalegaalne mudel. Foto: Toyota GAZOO Racing

Toyota esitles reedel Tokyo automessil uut GR Yaris mudelit, mis on võimsam kui varasem mudel ning selle müük rahvuslike edasimüüjate kaudu on planeeritud kevadeks.

Toyota Gazoo Racing (TGR), mille taha peitub kogu Jaapani autotootja võistlusproramm nii ralli- kui ringrajal, esitles 2022. aastal Tokyos eelmist GR Yaris mudelit. Uuenenud mudelist on Toyota insenerid suutnud välja võluda rohkem kui kunagi varem ehk 280 hobujõudu, mis on 19 rohkem kui eelmiselt kolmesilindriliselt mootorilt.

Lisaks värskendustele, mille eesmärk on suurendada maksimaalset võimsust, on Toyota toonud välja kaks erimudelit, mis on nimetatud mitmekordsete maailmameistrite järgi. Kaheksakordse ralli maailmameistri Sébastien Ogier' ja kahekordse maailmameistri Kalle Rovanperä nime kandvaid erimudeleid tutvustatakse kahe nädala pärast Monte Carlo rallil.

«Autosõbrana muutuge koos teistega autode vastu veelgi kirglikumaks ja looge koos nendega tulevikku,» ütles Toyota pressiteenistuse vahendusel Akio Toyoda, kes on Toyota nõukogu esimees.

WRC-hooaeg algab 25. jaanuaril Monte Carlos, kus Toyota meeskonda esindavad Yaris GR Rally1-autodel Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta, kes teevad kaasa terve MM-hooaja ja Ogier, kes osaleb valitud MM-etappidel. Ott Tänak ja Thierry Neuville teevad Hyundai ridades kaasa kõik MM-rallid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles