Thierry Henry avaldas, et on aastaid võidelnud kurnava haigusega

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Henry (vasakul) ja endine Eesti koondislane Joel Lindpere 2011. aastal, kui mängiti koos USA profiliiga (MLS) meeskonnas New York Red Bulls.
Thierry Henry (vasakul) ja endine Eesti koondislane Joel Lindpere 2011. aastal, kui mängiti koos USA profiliiga (MLS) meeskonnas New York Red Bulls. Foto: Mike Stobe / Getty Images / AFP / Scanpix

Endine tippjalgpallur Thierry Henry tegi dramaatilise ülestunnistuse ja avaldas, et on võidelnud aastaid depressiooniga.

Paljud on 2014. aastal ketsid varna riputanud Henryd pidanud oma ajastu üheks parimaks mängijaks. Ta lõi hiilgavaid väravaid Londoni Arsenali, Barcelona ja Prantsusmaa koondise eest. Ja ta tegi seda alati, naeratus näol. Nüüd aga selgub, et Thierry Henry maailm polnudki nii pilvitu, vaid selle taustal oli tal suur probleem.

Aastatel 2010–2012 endise Eesti koondislase Joel Lindperega New York Red Bullsis mänginud Henry nautis klubides ja rahvusmeeskonnaga üliedukat karjääri, kuid tegelikult olid tal vaimse tervisega suured probleemid. Henry tunnistas, et võitles karjääri jooksul depressiooniga, kuid tal ei tekkinud tunnet, et on valmis oma vaimsete deemonitega silmitsi seisma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles