EM innustas raskused seljatanud Eesti jäätantsupaari olümpiamedalist mõtlema (3)

Postimees Sport
Copy
Solene Mazingue ja Marko Jevgeni Gaidajenko EMil.
Solene Mazingue ja Marko Jevgeni Gaidajenko EMil. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Leedus Kaunases toimuval iluuisutamise EMil sai Eesti jäätantsupaar Solene Mazingue – Marko Jevgeni Gaidajenko 20. koha.

Rütmitantsu järel 18. kohta hoidnud Eesti-Prantsusmaa duo võttis vabakavas riski, mis sel korral edu ei toonud. Apsude tõttu teeniti esituse eest vaid 83,36 punkti. Koondsumma 144,74 andis 20. positsiooni.

«See tõste maksab 12 punkti vist. Aga see on sport, me koguaeg teeme riskielemente, nagu see tõste,» ütles Gaidajenko ERRi spordile. Samas lubas ta, et märtsis peetaval MMil ollakse juba oluliselt paremas löögihoos.

Tõsi, tuleb arvestada ka tausta. 2022. aasta septembri lõpus vajas Mazingue kukkumise järel erakorralist ajuoperatsiooni. Prantslanna taastus sellest edukalt, ent mullu mais sai ta uuesti vigastada. Seetõttu ei saanud nad soovitud viisil EMiks valmistuda.

«Ma näen meid 2026. aasta Milano taliolümpiamängudele minemas. Meil on motivatsiooni, tugevust ja jääl hea ühendus. Ma olen üsna kindel, et me võidame ühel päeval olümpiamedali,» vaatab Mazingue lootusrikkalt tulevikku.

Teist aastat kärjest krooniti Euroopa meistriks Itaalia paar Charlene Guignard – Marco Fabbri, kes teenisid koondtulemusena 214,38 punkti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles