Rosenthal vedas särava esitusega Tartu Lätis võidule

Postimees Sport
Copy
Tartu korvpallimeeskonna liider Märt Rosenthal.
Tartu korvpallimeeskonna liider Märt Rosenthal. Foto: Diana Jesin / TYkorvpall

Tartu Ülikool Maks & Moorits alistas oma 18. Eesti-Läti liiga mängus võõrsil Liepaja 84:78 ja suurimad teened selles oli Märt Rosenthalil, kes lõpetas mängu 30 punkti, 12 lauapalli ning seitsme korvisööduga.

Liepaja spordihoones peetud kohtumise avaminuntitest peale seadis mängutooni Rosenthal. Tagamängija kogus avaveerandiga 13 punkti meeskonna 21st, aga avaveerandi lõpuks juhtis ikkagi Liepaja 23:21. Teise veerandi algul jäid tartlased viiega maha, ent Aaron Menziese korv alustas meeskonna 11:0 spurti, mille korve tõid Hendrik Eelmäe ja Anatoliy Shundel. Paar minutit hiljem olid tartlased juba 32:26 ees. Poolajapausiks juhtis Tartu 44:33 ja meeskond mängis hea rütmiga.

Pikalt pausilt tagasi tuli aga parema plaaniga kodumeeskond Liepaja. Viis-kuus minutit suutis Tartu oma soliidset eduseisu hoida, aga Emils Kruminsi kolmene alustas Liepaja 12:2 spurti, millega jõuti paar minutit enne veerandi lõppu kolme punkti kaugusele. Shundeli ja Menziese korvid rahustasid taas mängu ning viimasele minutile mindi Tartu 63:57 eduseisus.

Viimasel veerandil hoidis Liepaja küll pinget mängus, aga juhtima või isegi viigini ei jõutud. Veerandi keskel oli vahe Kristaps Miglinieksi kaugviske järel kaks punkti, aga kohe tabas kolmese vastu Rosenthal. Järgmise rünnakul tabas kolmese Reinis Avotins, aga taas oli Rosenthal see, kes skoori tegi ja sellega pinget maha võttis. Rosenthali jagus ka sööte andma ning leidis hästi üles Rinalds Malmanist, kes tõi skoori nii kaare tagant kui korvi alt. Et Tartu mängijad kontrollisid selgelt ka lauavõitlust, siis ohtlikumalt lähemalt Liepaja enam ei jõudnud ja mäng lõppes Tartu 84:78 võiduga.

Liiga detsembrikuu MVP Märt Rosenthali arvele kogunes mängu lõpuks 30 punkti, 12 lauapalli ja seitse korvisöötu ning efektiivsusnäitaja 35. Rinalds Malmanis viskas 15 punkti ja võttis kaheksa lauapalli. Anatoliy Shundel lisas 10 punkti ja neli korvisöötu. Aaron Menzies oli üheksa punkti ja 12 lauapalliga lähedal kaksikduublile. Tartu poolel ei teinud jalavigastuse tõttu kaasa Kristjan Kitsing ning nädalavahetusel meeskonnaga liitunud Devin Harris.

Neli kaugviset tabanud Emils Krumins oli Liepaja parim 18 punkti ja viie lauapalliga. Klavs Dubults viskas 12 punkti ja võttis viis lauapalli ning Reinis Avotins 11 punkti ja kuus lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on nüüd liigatabelis kirjas 12 võitu ja kuus kaotust ning sellega ollakse tabelis viiendal kohal. Liepaja jagab Ogrega 8.-9. kohta ning mõlemal on kirjas üheksa võitu ja üheksa kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles