Baskonia pani Hispaanias lähirivaali paika, Kotsarilt efektiivne esitus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar
Maik-Kalev Kotsar Foto: Javier Borrego

Hispaania korvpalli kõrgliigas teenis võidulisa Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia, kui võõrsil olid 90:82 üle Manresast.

Baskonia kulges suurema osa kohtumisest kaotusseisust, ent sellest suudeti otsutavatel minutitel välja tulla. 3.20 enne kohtumise lõppu juhtis Manresa numbritega 82:79, aga just sel hetkel algas Baskonia otsustav spurt. Markus Howardi neljas tabatud kaugvise alustas Baskonia 11:0 vahespurti, mis aitas nad lõpuks 90:82 võidule.

Võitjate resultatiivseim oligi Howard, kes koos Matt Costelloga viskasid 20 punkti. Efektiivse esituse pakkus ka 10 minutit väljakule usaldatud Kotsar, kes tabas väljakult kõik lähi- ja vabavisked ning kogus kokku kaheksa punkti, kolm lauapalli ja ühe korvisöödu. Sander Raieste platsile ei pääsenud.

Kaheksa kaotuse kõrvale kümnenda võidu teeninud Baskonia tõusis Hispaania kõrgliigas seitsmendale positsioonile. Manresa hoiab üheksa kaotuse ja võiduga üheksandat kohta.

Eesti korvpallikoondislastest teenis Hispaanias võidulisa ka Artur Konontšuk. Tema koduklubi Granada oli 77:74 üle ekskalevlase Oleksandr Kovliari meeskonnast Obradoirost. Konontšuk väljakule ei pääsenud. Kuuenda võidu teeninud Granada kerkis liigatabelis 15. kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles