Ebaõnne kogenud Sulev Paalo sai lumelauasõidu juunioride MMil 24. koha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Paalo
Sulev Paalo Foto: Eesti Suusaliit

Hispaanias Sierra Nevadas toimunud juunioride MMil sai Sulev Paalo lumelaua pargisõidus 24. koha. Nädalavahetuse parimaks tulemuseks jäi seega eile 9. koht kvalifikatsioonis.

Eesti lumelauatiimi treener Karel Kangro kommenteeris Eesti Suusaliidu pressiteate vahendusel Paalo võistlust järgnevalt:

«Täna võistles Sulev poolfinaalis 16 konkurendi seas finaalikoha eest paraku valuvaigistite toel, sest eile saadud õla ja roiete vigastus oli hommikusel treeningul väga tugevasti segamas. Ilm oli täna pilves, vahelduva lumesajuga ja tuuline. 180 kraadise kannapöörde teinud ilmaolud tõid võistluspäeva algusesse vigastustele lisaks veel ühe negatiivse noodi, sest kui 3 päeva järjest treeningute ja kvalifikatsioonide ajal oli päike rajad mõnusalt pehmemaks sulatanud, siis nüüd hommikul pilves ilmaga valitses kõikjal kivikõva lauakandi all krabisev jää.

Kahjuks tuli teisel treeningsõidul Sulevil üle elada ka kolm väga valusat kukkumist järjest. Treeningsõidu esimesel hüppel jäi puudu kahekordse salto maandumisest, korralikult põrutada said uuesti eile viga saanud roided.

Sulev sõitis aga edasi ja püüdis samal sõidul kolmandast hüppest 1080-kraadist kahekordse saltoga trikki, kuid oli jäiste olude tõttu hoogu valesti arvestanud (tundus, et kiirust piisab) – ca 20-meetrine õhulend ja 6 meetri kõrguselt allatulek jäi liiga lühikeseks, maandumisel sai valusa põntsu juba vigane õlg. Selle kukkumise järel oli Sulev võistlemisest lõplikult loobumas lebades raja kõrval maas.

Juba tragikoomilisena mõjus sama sõidu veel kolmaski kukkumine, kui noormees ennast siiski mõne minuti pärast püsti ajas ja valu trotsides edasi liikus, eelviimasest step-up step down hüppest aga selg ees alla lendas. «Pole minu päev,» kommenteeris Sulev nõutult pead vangutades, kuid pidas targemaks liftiga üles tagasi sõita ja stardis jätkamise osas otsus vastu võtta.

 Kõik ei olnud veel lõppenud ja alla Sulev ei andnud, kuigi keha ja vaim nõudsid vastupidist. Teised laudurid olid samuti hädas jäiste oludega ja esimese vooru järel oli edasiviiv kaheksas tulemus vaid tühised 43 punkti väärt. Sulev startis poolfinaali mõlemas sõidus. Eile edu toonud trikke ei olnud ta ei füüsiliselt valmis täna näitama ja sõidutuju oli peale ebaõnnestunud kahte treeningsõitu jäisel rajal täielikult nullitud.

Mõlema võistlussõidu komistusikiviks sai kahjuks eile 79 punkti andnud sõidu esimene hüpe frontside 720 kraadi. Täna tegi ta seda raja teisest hüppest ebakindlalt peale väga ilusat,  kõrget ja kindlat esimese hüppe pealt tehtud trikki backside 720 melon. See oli ka täna ainuke trikk, mida Sulev suutis korralikult maanduda. Esimese sõidus teenis Sulev 10 ja teises 26 punkti, lõpptulemuseks jäi 24. koht.

 Võistlejate ja treeneritega suheldes ning nende siiraste reaktsioonide põhjal Sulevile kaasaelamisel treeningute ja võistluste vältel saab öelda, et Sulev Paaloga arvestati siin lõpuni kui ühe värvikama ja tõsisema sõitjaga maailmameistrivõistlustel. Vaid vähesed suutsid siin näidata sellisel tasemel trikke nagu backside doube cork 1080, samuti ei näinud siin kedagi võistlussõidu ajal sooritamas kahekordset saltot ehk double back flippi. Käesolev hooaeg on nüüd Sulevi jaoks lõppenud. Juunis algab järgmise hooaja eelne ettevalmistus ning kohe tuleb tegelema hakata ka sponsorite leidmisega Sotši olümpiamängude pargisõidu kvalifikatsioonivõistlustel täies mahus kaasa tegemiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles