Olümpiavõitja kukkus põhja: kõik rääkisid temast, aga nüüd on ta tühi koht

Karl Mihkel Eller
Copy
Stina Nilsson (keskel), kui oli ametis veel murdmaasuusatajana. Siis sai ta alatasa MK-etappidel poseerida poodiumipildil koos tipptegijate, näiteks norralase Therese Johaugiga (vasakul) ja Ingvild Flugstad Östbergiga (paremal). Neli aastat tagasi laskesuusatajakarjääri alustanud Nilssonit pole uuel alal säärane edu saatnud.
Stina Nilsson (keskel), kui oli ametis veel murdmaasuusatajana. Siis sai ta alatasa MK-etappidel poseerida poodiumipildil koos tipptegijate, näiteks norralase Therese Johaugiga (vasakul) ja Ingvild Flugstad Östbergiga (paremal). Neli aastat tagasi laskesuusatajakarjääri alustanud Nilssonit pole uuel alal säärane edu saatnud. Foto: Dustin Satloff / Getty Images / AFP / Scanpix

Murdmaasuusatamises olümpiavõitjaks kroonitud rootslanna Stina Nilsson otsustas neli aastat tagasi hakata laskesuusatajaks. Uuel alal pole teda eriline edu saatnud ning äsja lõppenud MK-etapil Ruhpoldingis ei mahtunud ta isegi koondisesse. Kauane Rootsi koondise peatreener Wolfgang Pichler on Nilssoni allakäigust hämmingus ning imestab, et veel hiljuti rääkisid naisest kõik, kuid nüüd on ta nagu tühi koht.

2018. aastal Pyeongchangi olümpial murdmaasuusatamise sprindis olümpiavõitjaks tulnud Nilssoni otsus kaks aastat hiljem ala vahetada tuli korraliku üllatusena. Nüüd, neli aastat hiljem, võib öelda, et asjad on läinud üle kivide ja kändude. MK-etappidel pole ta stabiilselt osalenud, ette on näidata üks poodiumikoht.

Sakslane Pichler, kes on tüürinud Rootsi laskesuusakoondist 2000ndate keskpaigas ja hiljem 2015–2019, arvab, ei mõista, miks on Nilssoni suusavorm kehvake ning ka lasketäpsus ei ole kiita. «Ta on näiteks suutnud võita Theresa Johaugi murdmaarajal. Keegi ei saa öelda, et ta ei oskaks vabatehnikas sõita, aga ma ei saa aru, miks see tal praegu nii kehvasti välja tuleb. See on tõesti halb,» rääkis Pichler Expressenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles