VIDEO JA FOTOD Eestlaste auto muutus Dakari rallil tuleroaks

Postimees Sport
Copy
Urvo Männama ja Risto Lepingu põlema süttinud Century Racing CR7 võistlusauto.
Urvo Männama ja Risto Lepingu põlema süttinud Century Racing CR7 võistlusauto. Foto: Pilt videost

Oma teisel Dakari rallil osalenud Urvo Männama ja Risto Lepiku võistlus sai kurva lõpu, kui nende võistlusmasin Century Racing CR7 hommikul maani maha põles.

Esmaspäeva, 15. jaanuari hommik pidi Rally Raid Estonia meeskonnale Männama ja Lepik jätkuma Dakari kaheksanda kiiruskatsega. Paraku aga lõppes meeste teekond tänavusel Dakaril lõplikult, kui nende võistlusmasin Century Racing CR7 hommikul maha põles. Kõige olulisem on see, et autot enne starti testima läinud mehaanikud pääsesid õnnetusest ehmatusega, vahendati pressiteates.

Tegemist oli situatsiooniga, kus enne starti vaatasid mehaanikud veel masina üle ja tegid proovisõidu Dakari laagri läheduses. Auto väljalaskesüsteemist väljunud leek süütas auto kere, mis on süsinikust ja sellisel puhul juhtub edasine juba väga kiiresti.

«Ärkasime hommikul, kui meie peamehaanik tuli meie haagisesse. Ta ütles, et autoga on pahasti. Nad olid hommikul läinud autot testima ja antilag (turbo töötamise optimeerimise süsteem –  toim) oli sees ja lõi külje pealt väljalaskest suure leegi välja, mis süütas auto.

Mehed said välja ja seda suhteliselt viimasel hetkel, kuna kõrvalistuja poolelt lõid ust lahti tehes leegid juba autosse sisse. Mehed on õnneks terved ja auto põles maani maha. Meie jaoks on selle Dakariga nüüd kõik, sellest tuhast me enam ei tõuse,» võttis Männama kurva sündmuse kokku.

Tuletõrjujad kustutamas põlema süttinud eestlaste ralliautot.
Tuletõrjujad kustutamas põlema süttinud eestlaste ralliautot. Foto: Pilt videost
Maani maha põlenud eestlaste auto Century Racing CR7.
Maani maha põlenud eestlaste auto Century Racing CR7. Foto: Rally Raid Estonia / MM Production
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles