Iluuisutamine Eestis õitseb, kuid massidesse minemisel on piirid ees (1)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Erinevad Eestis toimunud tiitlivõistlused on samuti kaasa aidanud sellele, et iluuisutamise populaarsus meil kasvaks. Tallinnas on korraldatud EM 2010. ja 2022. aastal.
Erinevad Eestis toimunud tiitlivõistlused on samuti kaasa aidanud sellele, et iluuisutamise populaarsus meil kasvaks. Tallinnas on korraldatud EM 2010. ja 2022. aastal. Foto: Eero Vabamägi

Viimaste aastate tulemuste valguses – Eva-Lotta Kiibuse EMi 7. (2020), Niina Petrõkina EMi 6. (2021) ja MMi 9. (2022), Mihhail Selevko EMi 8. koht (2023) ning nüüd Aleksandr Selevko tänavune EM-hõbe – on selge, et iluuisutamine seilab Eestis hetkel laineharjal. Ent kuid kuidas on asjalood rohujuuretasandil?

Postimehega kõnelenud staažikad treenerid Anna Levandi (8. kategooria, pildil) ja Lea Rand (7. kategooria) kinnitavad kui ühest suust, et laias laastus on lood hästi. Huvi uisutamise vastu on pidev ja järelkasvu tuleb aina rohkem peale.

Numbrid kõnelevad sama keelt. Kui uisutajate* arv püsis spordiregistri andmetel pikalt 1300 ringis, siis viimastel aastatel on huvilisi aina juurde tulnud ja praeguseks on harrastajaid 1595, millega ollakse populaarsuselt 28. spordiala Eestis. Ent nagu selgub, siis sealt redelipulgalt niisama naljalt enam kõrgemale ei roni.

«Harrastajate arvu edasisest suurenemisest pole võimalik rääkida, sest meil pole lihtsalt kusagil uisutada,» nendib Levandi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles