Rovanperä alustab Toyotaga uut väljakutset

Karl Mihkel Eller
Copy
Kalle Rovanperä (vasakul) veel F1-autosse ei istu ja Max Verstappeni (paremal) konkurendiks ei saa, kuid ta on vihjanud, et sooviks ühel päeval seda kuningliku klassi autot vähemalt testida.
Kalle Rovanperä (vasakul) veel F1-autosse ei istu ja Max Verstappeni (paremal) konkurendiks ei saa, kuid ta on vihjanud, et sooviks ühel päeval seda kuningliku klassi autot vähemalt testida. Foto: Beata Zawrzel / ZUMA Press Wire / Scanpix

Kahekordne autoralli maailmameister Kalle Rovanperä sõidab WRC-sarjas praegu vaid valitud etappidel, mis annab talle vaba aega panna end proovile mõnel teisel mootorispordidistsipliinil. Nüüd on kindel, et maikuus osaleb ta Jaapanis Fuji ringrajal 24 tunni sõidul ja seda muidugi Toyotaga.

Toyota juhatuse esimees Akio Toyoda teatas nädalavahetusel, et Rovanperä võistleb Fuji kestvussõidul Toyota GR86 CNF autoga. Tegemist on ideeautoga, mis kasutab süsinikneutraalset kütust.

Rovanperä osaleb ST-Q klassis, mis ongi mõeldud autotootjate arendatud ideeautodele. Toyota GR86 CNF kasutab sama kolmesilindrilist turbomootorit, mis on paigaldatud Toyota GR Yarisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles