Henry Sildaru naasis pea aastaselt võistluspausilt edukalt

Karl Mihkel Eller
Copy
Henry Sildaru
Henry Sildaru Foto: Tõnis Sildaru

Freestyle-suusataja Henry Sildaru lõpetas pea aasta kestnud võistluspausi, kui tegi kaasa Šveitsis Laaxis toimuval MK-etapil pargisõidu kvalifikatsioonis. Esimeses eelsõidus sai ta kuuenda koha ja tagas pääsu poolfinaali.

Sildaru esimene katse kvalifikatsioonis ebaõnnestus ja ta sai kirja vaid 26,25 punkti, mis andis esimeses eelsõidu grupis 25 koha. Teisel katsel sai ta 64,63 punkti, mis andis kokkuvõttes kuuenda koha ja kindlustas pileti 24 parema sekka poolfinaalis.

Poolfinaal peaks Laaxis toimuma reedel, aga sealne ilm on tormine ning võistluste ajakava on pööratud peapeale.

Natuke vähem kui aasta tagasi Itaalias Euroopa noorte olümpiafestivalil põlve eesmist ristatisidet vigastanud ning operatsiooni vajanud Henry Sildaru naasis lumele oktoobris.

17-aastane Sildaru tegi mullu MK-sarjas debüüdi, kuid hooaeg lõppes nukralt, sest jaanuari lõpus Euroopa noorte olümpiafestivalil sai ta pargisõidu finaalvõistluse soojendusel raske vigastuse.

Nüüd on Sildaru jätnud pika taastusravi seljataha ning ladus aasta lõpus hooajale põhja Soomes Rukal. MK-sari algas novembris Austrias Stubais, kus Sildaru starti veel ei tulnud.

Esialgu pidi ta osalema sel nädalal Lõuna-Koreas Gangwonis algaval noorte olümpial, kuid jäi lõpuks sellelt ikkagi kõrvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles