Eesti jalgpallikoondise ründaja liitus Ungari meistriga

Postimees Sport
Copy
Ferencvárosi TCi fännid.
Ferencvárosi TCi fännid. Foto: Facebook @fradi.hu

Tallinna FC Flora ja Eesti naiste jalgpallikoondise ründaja Vlada Kubassova siirdus Ungari meisterklubisse Budapesti Ferencváros. Teisipäeval allkirjastas 28-aastane Kubassova Ferencvárosega elukutselise mängija lepingu.

«Olen väga õnnelik, et leidsin välismaal uue koduklubi ning saan tugevas Ungari liigas oma karjääri jätkata. Ootan põnevusega uusi väljakutseid! Tänan FC Flora klubi, naiskonna treenereid ja mängijad koos veedetud aja eest ning soovin neile uueks hooajaks palju edu,» ütles Kubassova pressiteate vahendusel.

«Vlada oli FC Floras küll ainult pool aastat, aga tema kohta saan julgelt öelda, et tegu on Eesti ühe professionaalsema, töökama ja tugevate liidriomadustega mängijaga, kelle suhtumine ja töökus peaks olema eeskujuks kõigile mängijatele, kes soovivad teha Eestist sammu välismaale. Mul on äärmiselt hea meel, et Vlada astub järjekordse sammu edasi oma karjääris ning ühineb juba meile Inna Zlidnise kaudu tuttava tugeva Ferencvárosega,» kommenteeris FC Flora naiskonna peatreener Aleksandra Ševoldajeva.

Vlada Kubassova uue koduklubi särgiga.
Vlada Kubassova uue koduklubi särgiga. Foto: Ferencvárosi TC (www.fradi.hu)

Kubassova alustas jalgpalliteed Lasnamäe FC Ajaxis ning mängis pikalt FC Levadia ridades (2011–2018). Seejärel siirdus ründaja Itaaliasse, kus kuulus SSC Napoli Femminile ja SSD FC Como Women naiskondade koosseisu. Eelmise aasta suvel liitus Kubassova FC Floraga ning krooniti klubi naiskonna koosseisus esimest korda Eesti meistriks. Vigastuse tõttu sai ta kaasa teha vaid neljas liigamängus ja lõi kaks väravat.

Eesti naiste jalgpallikoondise särgis on Kubassova alates 2013. aastast mänginud 65 ametlikus maavõistluses ning löönud 10 väravat. 2022. aastal valiti Kubassova Eesti parimaks naisjalgpalluriks.

Aastatel 2014–2023 kandis Budapesti Ferencvárose särki Eesti koondise kaitsja Inna Kiss-Zlidnis, kes krooniti nimetatud perioodi vältel kuuel korral Ungari meistriks ja neljal korral Eesti aasta naisjalgpalluriks. Eelmise aasta mais lõpetas Kiss-Zlidnis tegevmängija karjääri ning asus tööle naiskonna mänedžerina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles