JÄRELVAADATAV Kergejõustikuvõistlus Tartus, kus oli kohal tosin veteranide maailma tippu

Postimees Sport
Copy
KEVEKi üle-eelmiste talviste meistrivõistluste avatseremoonia.
KEVEKi üle-eelmiste talviste meistrivõistluste avatseremoonia. Foto: KEVEK spordiklubi

Igal aastal Tartu KEVEKi korraldatav rahvusvaheline talvine veteranide sisevõistlus kergejõustikus toimus TÜ spordihoones. Võistlus on järelvaadatav.

Enne võistlust

Päev tuleb põnev, pikk ja kindlasti sünnib võistluse käigus väga kõrgeklassilisi tulemusi, nii uusi rahvusrekordeid kui ka maailma edetabeli tipptulemusi erinevates vanuseklassides nii naiste kui ka meeste arvestuses.

Nagu mullugi, on kohal hulgaliselt tiitlivõistlustel medaleid võitnud sportlasi – eesotsas Eesti 2023. aasta parimate seeniorkergejõustiklaste Juhan Tennasilma ja Liliana Torniga. Samuti on kohal Läti, Leedu, Soome ja Itaalia parimad 35+ kergejõustiklased.

Nende võistluste kaalu puhul saab kasutada võrdlust – mis on raskem, kas tulla medalile tiitlivõistlustel või võita esikoht kodusel Tartu KEVEKi spordiklubi lahtistel talvistel sisevõistlustel, kus kõikide vanuseklasside esindajad võistlevad ühises pikas võistlejate rivis? Võistlejad järjestataksegi igal võistlusalal, kasutades rahvusvahelist WMA-vanusekoefitsientide (2023) süsteemi, kus võistleja vanus ei anna sellel võistlusel kellelegi eeliseid. Kõik võistlevad võrdsetes tingimustes justkui ühevanustena.

Ka tänavu on väga tihe konkurents nii meeste kui ka naiste arvestuses kõigil aladel. Erilised maiuspalad on kindlasti kõik jooksu- ja hüppealad. Arvukas osavõtt ka kuulitõukes ja teatejooksudes. Kolme parema hulka pääsemine nendel võistlustel on suur kordaminek igale sportlasele. Võitjaid ootab lisaks võitja karikale ka 100-eurone kinkekaart!

Osavõtjaid on seekord kokku ligi 150.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles