Stefan Arand liitub esimese eestlasena F1-sarjaga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Stefan Arand hakkab tuleval aastal kihutama F1-sarjas.
Stefan Arand hakkab tuleval aastal kihutama F1-sarjas. Foto: Team Vietnam Bình Định.

Eesti Veemoto Liit andis pressiteate vahendusel teada, et meie edukamaid sportlasi Stefan Arand hakkab tuleval hooajal kihutama F1-sarjas.

Ringrajapaatide F1-sarja möödunud hooaja maailmameister Jonas Andersson ja tema meeskond Team Sweden sõlmisid täna Vietnamis uueks hooajaks peasponsoriga lepingu, mille tulemusena kannab tiim tänavusel hooajal Team Vietnam Bình Định nime.

Ühtlasi kinnitati seal meeskonna sõitjad: esisõitjaks on mitmekordne maailmameister Andersson, tema tiimikaaslaseks omakorda 20-aastane Stefan Arand. Võistkonna varusõitjaks on teine rootslane Johan Östberg, kes tuli möödunud hooajal F2 MM-sarjas seitsmendaks.

Arand sai kutse meeskonda peale edukat F2 MM-sarja debüüthooaega, kus ta saavutas Rashed Al Qemzi ja Edgaras Riabko järel pronksmedali. Arand on pärast 2022. aastal võidetud F4 maailma- ja Euroopa meistritiitlit unistanud just F1 MM-tiitlist ja nüüd on ta astunud järjekordse sammu sellele unistusele lähemale.

«Mul on hea meel, Arand sõidab 2024. hooajal just minu meeskonnas,» oli Andersson tiimikaaslase valikuga rahul. «Ta on F4-klassi maailmameister ja lõpetas oma esimese hooaja F2-sarjas kolmandal kohal, olles ise ainult 20-aastane. Mul on väga hea meel [tema liitumise üle] ja ma arvan, et meil tuleb väga tugev hooaeg F1-sarjas.»

F1 klassi MM-sari koosneb tänavu kaheksast etapist, millest esimene sõidetakse 23.–25. veebruar Indoneesias.

F1 on veemotospordi ringraja tippklass, kus...

... paatide miinimumkaal on 550 kg

... mootorite võimsus on 400 hobujõudu

... paatide võistluskiirused on üle 220 km/h

... F1-paatide kiiruse maailmarekord on 277 km/h

... paatide kiirendus 0–100 km/h on kolm sekundit

... paatide G-jõud ulatuvad kurvides kuni kuue Gni

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles