Eesti sai EMi korraldusõiguse

Postimees Sport
Copy
Kalevi Spordihall, 2023. aasta piljardi Euroopa karika etapp.
Kalevi Spordihall, 2023. aasta piljardi Euroopa karika etapp. Foto: Ardo Kaljuvee/Eesti Piljardiliit

Järgmise aasta piljardi Euroopa meistrivõistlused toimuvad esmakordselt Tallinnas. Peale EMi toimub samas paigas kohe ka Euroopa karika etapp.

Võistlused kestavad kokku lausa kaks nädalat, 28. märtsist kuni 12. aprillini. Kui Euroopa karika etappi on Tallinn võõrustanud, ja ka tänavuse hooaja esimene etapp leiab aset just Tallinnas, siis Euroopa meistrivõistlusi ei ole Eestis ega Baltikumis kunagi varem peetud, seisab pressiteates.

«Euroopa meistrivõistluste korraldamine nõuab ligikaudu kaks korda rohkem tööd, ja on ligi kahekordse eelarvega võrreldes Euroopa karika etapiga, mis kestab neli päeva. Suur töö on ees, kuid samas on äärmiselt hea meel tõdeda, et Eestile selline võimalus Euroopa Piljardiliidu poolt anti,» ütles Eesti Piljardiliidu president Kristjan Kuusik.

«Kui algselt oli 2025. aasta EMi korraldusõigus antud Türgile, siis läbirääkimiste tulemusena loovutati korraldusõigus Eestile. Türgi nõustus korraldama EMi järgneval ehk 2026. aastal. Kindlasti oli Euroopa Piljardiliidul üheks peamiseks põhjuseks veelkord võistluste toimumispaik arutlusele võtta just seetõttu, et Tallinn on 2025. aasta Euroopa spordipealinn,» lisas Kuusik.

Kalevi Spordihallis peetavatele tiitlivõistlustele oodatakse ligikaudu 200 Euroopa piljardisportlast. Lisaks treenerid, sportlaste lähedased ja korraldusmeeskond. Võistlused peetakse lisaks 8-, 9-, 10-palli formaatidele ka 14.1 formaadis ja meeskondlikus arvestuses. Kõiki formaate mängivad mehed, naised, ratastooli sportlased ja noored (U23 vanuseklass).

«On äärmiselt hea meel, et Eestisse on õnnestunud nii suur turniir tuua ja kindlasti on see kasuks kogu piljardispordile tervikuna. Ka Eesti sportlastele kes saavad Euroopa tippudega mängida. Minul isiklikult on võimalus kodupubliku toel oma medalite arvet kasvatada ja võistelda parimate Euroopa piljardisportlastega Tallinnas toimuval EMil,» ütles Eesti piljardi esinumber, nii juunioride kui ka täiskasvanute arvestuses EMilt medaleid võitnud Denis Grabe.

Euroopa Piljardiliidu ametlik hooaeg saab alguse juba järgmisel kuul Tallinnas, kui Kalevi Spordihallis peetakse teistkordselt piljardi Euroopa karika etapp (15-18.02.2024).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles