Kahju: Eesti suusahüppaja jäi noorteolümpia debüüdil kõige napimalt medalita

Toimetas Ville Arike
Copy
Kaimar Vagul Gangwoni hüppemäel.
Kaimar Vagul Gangwoni hüppemäel. Foto: Team Estonia

16-aastane suusahüppaja Kaimar Vagul tegi Lõuna-Koreas alanud noorte taliolümpiamängudel korraliku debüüdi, tulles normaalmäe võistlusel viiendaks. Pronksmedal jäi kõigest ühe ja hõbe kahe punkti kaugusele.

Avavoorus kandus Vaguli hüpe 99,5 meetri kaugusele, see andis 102,9 punkti. Teises voorus sai ta kirja kolm meetrit pikema hüppe ning kahe hüppe kokkuvõttes 208,7 punkti.

Kuldmedali võitis Kasahstani sportlane Ilja Mizernõhh (214,0), hõbeda austerlane Niki Humml (210,7) ja pronksi poolakas Lukasz Lukaszczyk (209,7 punkti). Tema ja Vaguli vahele mahtus veel šveitslane Felix Trunz (209,0).

«Üks punkt jäi poodiumist puudu, tuleb sellega leppida. Teised olid paremad. Tase oli täna selline,» ütles Vagul. Ta tõdes, et treeningutel tulid hüpped paremini välja – avapäeval kandus ta suisa 110 meetri kaugusele. «Täna olid väga rasked olud, tuul keerutas ja muudeti poomi kõrgust. Oli keeruline, aga selle taha ei saa peituda,» sõnas ta pettunult.

Olümpiakogemusega jäi Vagul väga rahule. Järgmisena ootab teda ees FISi karikasari ning 7. veebruaril juba juunioride MM Planicas. «Võtan noorte olümpialt kaasa positiivsed emotsioonid ja megaatmosfääri. Minu jaoks oli täiesti uus asi, et kõik sportlased elavad ühes olümpiakülas. Hästi lahe! Sihin 2026. aasta Milano Cortina olümpiat, et minna kogemust koguma ja neli aastat hiljem võiks isegi tulemut teha,» arvas ta.

Lumelauakrossis kogus Mai Brit Teder viie eelsõiduga 12 punkti, sai 19. koha ja finaali ei pääsenud. Teder vigastas oma kätt nõnda õnnetult, et see pandi lahasesse. «Täna oli kohati tuul. Esimeses sõidus maandusin viimasel hüppel nukki, kukkusin ning tegin oma randmele haiget,» selgitas Teder.

Laskesuusatamises sai Frederik Välbe noormeeste 12,5 km tavadistantsil 12. koha. Ta lasi täpselt, eksis neljas tiirus kokku kahel korral (enamik konkurentidest lasi rohkem mööda) ning kaotas võitjaks tulnud prantslasele Antonin Guy'le 2.35,8-ga.

Neidude 10 km distantsil pälvis Anlourdees Veerpalu 29. koha, kaotust võitjale Ilona Plechacovale (Tšehhi) kogunes ligi 6 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles