BLOGI Henry Sildaru tuli MK-etapil kümnendaks

Postimees Sport
Copy
Henry Sildaru
Henry Sildaru Foto: Tõnis Sildaru

Freestyle-suusataja Henry Sildaru lõpetas sel nädalal Šveitsis Laaxis pika vigastuspausi, tulles pargisõidu MK-etapil kümnendaks. Sealjuures tasub märkida, et 17-aastane noorsand polnud MK-sarjas varem kordagi isegi 30 parema sekka tulnud. Kohtumise käekäiguga on põhjalikumalt võimalik tutvuda allolevas blogiaknas.

Enne finaali:

Kui varem polnud Henry Sildaru MK-etappidel kordagi isegi 30 parema sekka jõudnud, siis praeguseks on ta välja jõudnud juba 12 mehe osalusel peetavasse finaali. Sealjuures edenes ta poolfinaalist edasi paremuselt neljanda tulemuse, 73,98 punktiga.

Sildarust suutsid poolfinaalis paremini suusatada vaid valitsev pargisõidu olümpiavõitja Alexander Hall (78,41), mullu X-mängudel hõbeda teeninud Mac Forehand (77,05) ning valitsev maailmameister Birk Ruud (75,15).

«Ma ei oodanud, et mul nii hästi läheb. Esialgu oli plaan poolfinaali pääseda, edasine oli boonus,» ütles noorsand ise pärast võistlust.

Tema treener ja isa Tõnis Sildaru ütles, et poolfinaalvõistlus oli tema treenerikarjääri üks emotsionaalsemaid. «Ebareaalne. Mis seal salata, silmad on märjad. Meeste konkurentsis pääseb MK-etapile 60 sportlast, ukse taga on järjekorras veel 200 meest. Ainuüksi punktikohale jõudmine on kõva, sest Henry on teistest ka tublisti noorem,» viitas ta tõsiasjale, et poolfinaali konkurendid olid meie 17-aastasest vigursuusatajast vähemalt kaks aastat vanemad.

Küsimusele, kas poolfinaali neljas koht tõstis finaaliks ootusi, vastas Tõnis Sildaru: «Henry on end juba mäekõrguselt ületanud. Mitte keegi poleks uskunud, et ta neljandana finaali pääseb. Henrys on potentsiaali. Nüüd tuleb täna näidatud tase muuta samm-sammult igapäevaseks.»

Pargisõidu finalistid:

Meeste pargisõidu finalistid.
Meeste pargisõidu finalistid. Foto: FIS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles