Veerpalu ja Välbe jõudsid noorte olümpial esikaheksasse

Postimees Sport
Copy
Anlourdees Veerpalu ja Frederik Marten Välbe.
Anlourdees Veerpalu ja Frederik Marten Välbe. Foto: Team Estonia, Bob Martin / OIS

Lõuna-Koreas Gangwonis peetaval noorte olümpial tõid Anlourdees Veerpalu ja Frederik Marten Välbe laskesuusatamise paarissegateatesõidus Eestile seitsmenda koha. Võitis Prantsusmaa.

Kahe peale kokku üheksa varupadrunit kasutanud laskesuusatajad olid oma sooritusega rahul. «Rada oli päris raske. Õnneks oli teisi sõitjaid, kelle taga oli mõnus sõita ja see tegi sõidu natuke lihtsamaks. Laskmine läks okeilt ja see andis jällegi rohkem motivatsiooni sõita,» rääkis mullu laskesuusatamise kasuks otsustanud Veerpalu pressiteates.

«Hästi põnev sõit oli täna. Anlourdees sõitis väga hästi, tegi mulle natuke tööd ette. Tahtsin kohe alguses hästi palju, esimestel ringidel tõmbasin end kinni. Õnneks trahviringidele ei pidanud minema, suutsin oma lasud ära lasta ja tuli välja küll,» ütles Välbe.

Seejuures oli viimasest tiirust lahkudes Eesti väga lähedal ka kuuendale kohale, sest vahe Ukrainaga oli paar sekundit. «Üritasin Ukrainat püüda ja tõusul ära sõita, aga ei jaksanud,» tunnistas Välbe.

16-aastasele laskesuusatajale andis indu ka eilse tavadistantsi 12. koht, mille ta sai kahe möödalasu juures. «Natuke kripeldab, oleks puhtalt lasknud, oleks esikolmikusse jõudnud. Aga paraku sõidavad need poisid mind nii üle.»

Mõlemad laskesuusatajad kiikavad ka täiskasvanute olümpia poole. «Kogu aeg olen mõelnud, et tahaks ikka olümpiavõitu saada. See on minu unistus,» ütles Välbe.

Mäesuusatamise ülisuurslaalomis sai Markus Mesila 39. ja Emma Tammemägi 41. koha.

Homme on Tammemägi ja Mesila stardis alpi kahevõistluses, noorte taliolümpiamängude debüüdi teevad 500 m sõidus kiiruisutajad Saskia Kütt ja Sten Talumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles