Konontšuki ja Hispaania kõrgliigaklubi teed läksid lahku

Karl Mihkel Eller
Copy
Artur Konontšuk (vasakul).
Artur Konontšuk (vasakul). Foto: Ferminius / CB Granada

Eelmisel hooajal Kalev/Cramos särama löönud Eesti koondise ääremängija Artur Konontšuk liitus suvel Hispaania kõrgliigaklubiga Granada. Paraku kuivasid 23-aastase pärnaka mänguminutid klubis kokku ning täna selgus, et ta lahkub klubist.

Granada sai täna kodusaalis kindla 61:94 kaotuse liiga kolmanda Barcelona käest. Konontšuk pääses väljakule 11 minutiks, kuid selle ajaga punktiarvet ei avanud. Tema arvele jäi üks lauapall ja resultatiivne sööt. Allajäämine tähistas eestlase klubile hooaja 13. kaotust ning võidelda tuleb kõrgliigasse püsimise nimel.

Mängujärgsel pressikonverentsil teatas Granada treener Pablo Pin, et meeskonnast lahkuvad Konontšuk ja leedulane Evaldas Kairys. «Evaldas lahkub meeskonnast homme ja pärast seda ka Konontšuk,» teatas Pin.

Ta selgitas, et Konontšuki ootab ees suur karjäär ja et ta vajab mänguaega, mida Granada talle praegu pakkuda ei saa. «Ta mängib vähe, kuid teda ootab ees suur karjäär. Võib-olla vajanuks ta enne Hispaania kõrgliigasse tulekut vahepealset sammu.

Ta rääkis mulle, et ta tahab mängida ja et kui me ei lase tal lahkuda, jätkab ta sama professionaalsena kui seni, aga et ta eelistaks ära minna ja mänguaega saada,» selgitas Pin. Kairys sai tasuva pakkumise Türgi liigast ning Granada lubas tal klubi vahetada.

Hispaaniat peetakse Euroopa üheks tugevamaks meistriliigaks ning eestlane tegi Granadaga seal kaasa 16 kohtumises. Ta teenis keskmiselt mängus kümme minutit mänguaega, viskas 1,9 punkti ja noppis 1,4 lauapalli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles