18-aastane mängumees kordas Tallinnas Eesti-Läti liiga punktirekordit

Karl Mihkel Eller
Copy
Roberts Blums (keskel).
Roberts Blums (keskel). Foto: Evija Trifanova / LETA / SCANPIX

Paf Eesti-Läti korvpalliliigas toimus täna kaks kohtumist, milles ühes sai 18-aastane lätlane Roberts Blums hakkama liiga punktirekordi kordamisega, kui Riia VEFi mängumees viskas Tallinna Kalev/Snabbi vastu võidumängus 41 punkti.

Tallinna Kalev kaotas mängu 66:92 (12:33, 17:19, 17:19, 20:21), pealinnaklubi resultatiivseim oli 14 punkti visanud Brandis Raley-Ross. Mängu täht oli aga kahtlemata alles novembris täisealiseks saanud Blums. 32 minutiga 41 punkti visanud lätlane noppis veel 7 lauapalli ja andis 2 resultatiivset söötu.

41 punkti on Eesti-Läti liigas ajaloo jooksul nüüd saanud kolm mängumeest. Eelmisel hooajal Keila leegionär Matej Radunic ja 2021.–22. hooajal VEFis mänginud ameeriklane Jalen Riley.

Kalev on tänavu saanud vaid kaks võitu ja on tabelis viimane, VEF on 16 võidu ja viie kaotusega kolmandal kohal.

Teises tänases mängus võitis Pärnu Sadam võõral väljakul Viimsit 87:76. Avapoolajal 16 punktiga kaotusseisu jäänud Viimsi suutis kolmanda veerandi lõpus lausa punktiga juhtima asuda, kuid siis läks Pärnu taas oma teed ja noppis võidu. Kohtumise põhjalikumat kokkuvõtet saab lugeda Pärnu Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles