Eesti krossisõitja võttis 10 000 pealtvaataja silme all väärt võidu

Postimees Sport
Copy
Harri Kullas (keskel).
Harri Kullas (keskel). Foto: Arenacross UK

Nädalavahetusel sõideti Belfastis Briti hallikrossisarja kolmas ja neljas etapp. Reede õhtul toimunud kolmandal etapil tuli Harri Kullas neljandaks ja päev hiljem toimunud neljandal etapil esimeseks. Sarja kokkuvõttes hoiab Kullas kolmandat kohta.

Reedel toimunud kolmandat etappi alustas Kullas ajasõidu kolmanda kohaga. Temast kiiremad olid Belfasti rajal vaid Conrad Mewse ja Dylan Woodcock. Kaks eelsõitu läbis Kullas suurepäraselt. Oma esimeses eelsõidus teenis Harri Mewse järel teise koha. Teises eelsõidus Kullasele vastast ei olnud ja ta võttis suure edumaaga esikoha ning tagas pääsu finaali, kirjutati pressiteates.

Finaali start kahjuks Kullasel ebaõnnestus ja avaringilt tulles oli ta alles kaheksandal kohal. Sõidu jooksul suutis Kullas teha mitmeid möödasõite ning ta tõusis lõpuks neljandaks. Poodiumist jäi teda lõpuks lahutama vaid 1 sekund ja selle napsas meie mehe eest ameeriklane Justin Bogle. Sõitu juhtis algusest kuni lõpuni Mewse, teisena lõpetas Woodcock.

Laupäeval oli areenil võistlusele kaasa elamas üle 10 000 pealtvaataja. Siis toimunud neljandal etapil tuli Kullas ajasõidus teiseks. Esikoha saanud Mewsele kaotas ta parimal ringil natuke alla 0,1 sekundi. Kolmanda aja sõitis välja Woodcock. Esimeses eelsõidus Kullas head starti ei suutnud teha ja kuuendalt kohalt võitles ta lõpuks ennast kolmandaks. Teine eelsõit õnnestus palju paremini. Stardi järel oli Kullas kolmas, sõidus möödus ta mõlemast enda ees olnud konkurendist ja võttis kindla esikoha ja taas oli finaaliuks avatud.

Finaalis tegi Kullas väga hea stardi ja ta võttis Jack Brunelli järel sisse teise koha. Britt sai mõned ringid liidrikohta nautida, kuid seejärel tõusis esimeseks meie mees. Kullas näitas seejärel rajal fantastilist kiirust ja iga ringiga hakkas ta oma edumaad järgnevate ees suurendama. Lõpuks kuulus Harrile koguni 11- sekundilise edumaaga Brunelli ees esikoht. Kolmandana lõpetas sõidu Eddie Wade.

Nelja etapi järel hoiab Kullas sarjas 38 punktiga kolmandat kohta. Liider on 48 punktiga Brunell ja teisel kohal 40 punktiga Mewse.

Järgmised kaks etappi sõidetakse 26.–27. jaanuaril Aberdeenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles