FIA on valmis WRC vastuolulisest punktisüsteemist loobuma

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänak Hyundai i20 Rally1-autoga Monte Carlos 2022. aastal.
Ott Tänak Hyundai i20 Rally1-autoga Monte Carlos 2022. aastal. Foto: Hyundai Motorsport

Autoralli MM-sarjas hakatakse tänavu kihutama uue punktisüsteemi alusel, mis on juba enne hooaja algust tekitanud palju poleemikat. Nüüd kinnitas rahvusvahelise autoliidu (FIA) allikas portaalile DirtFish, et kui suurimad hirmud realiseeruvad, siis võidakse juba hooaja kestel vana punktisüsteem taas kasutusele võtta.

Sel nädalal algab WRC-sari Monte Carlo ralliga ning seal on uus punktisüsteem esimest korda kasutusel. Uute reeglite põhjal jagatakse osa punkte välja laupäeva õhtul, siis saab liider 18 punkti. Pühapäeval on kõige kiiremal sõitjal võimalik teenida kuni 12 punkti, kui ta on päeva kiireim ja võidab punktikatse.

Anonüümseks jääda soovinud FIA allikas kinnitas DirtFishile, et ettepanek uueks punktisüsteemiks tuli WRC komisjonilt ja polnud otseselt FIA kontoris välja mõeldud plaan. «Andsime neile võimaluse see muutus ellu viia. Kuid võite kindlad olla, et jälgime asjade kulgu. Kui tunneme, et asi on liiga segane ja ei sobi rallile, võime ette võtta muutuseid ja me ei karda seda teha. Mõistame, et pühapäevade asjus valitses probleem, kuid kas see on parim viis seda muuta. Praegu vaatame asja, kui see probleemi ei lahenda, siis teeme muutusi,» ütles allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles