Vene lipp ajas ukrainlanna vihaseks

Postimees Sport
Copy
Marta Kostjuk (vasakul) ja Maria Timofejeva (paremal).
Marta Kostjuk (vasakul) ja Maria Timofejeva (paremal). Foto: Tracey Nearmy / REUTERS / Scanpix

Ukraina tennisist Marta Kostjuk (WTA 35.) teeb Austraalias oma karjääri parimat suure slämmi turniiri, kui pääses nädalavahetusel veerandfinaali. Neljandas ringis alistas ta selleks venelanna Maria Timofejeva 6:2, 6:1 ning pärast võitu sai ukrainlanna palju õnnitlussõnumeid. Kuid üks neist, Ameerika lahtiste ametlik konto, jagas mänguskoori, kus oli suurelt välja toodud ka Venemaa riigilipp.

Venemaa ja Valgevene tennisistid tohivad turniiridel osaleda vaid neutraalsetena, kuid Ameerika lahtiste korraldajate eksitus ajas Kostjukil harja punaseks. Ta tuletas meelde Ukraina sportlaste arvamust, et tegelikult ei tohiks Venemaa sportlased kuni sõja lõpuni üldse tipptasemel tennist mängida.

«Oleme pidevalt küsinud, mida neutraalse sportlase staatus tegelikult tähendab. Kuna sellist asja pole. Need sportlased on korduvalt öelnud, et kõik ju teavad, mis riike nad esindavad. Selle riigi valitsus ütleb pidevalt, et need on nende sportlased ja kogu maailm teab seda. Rahvusvaheline meedia kirjutab oma lugudes, et tegemist on venelannade ja valgevenelannadega. Neist paljudel sportlastel figureerib sotsiaalmeedias nende riigilipp,» loetles Kostjuk Xis tehtud postituses üles põhjuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles