Kolmekordne olümpiavõitja kaotas peol enesevalitsuse, politsei pani mehel käed raudu

Karl Mihkel Eller
Copy
Matthias Mayer Pekingi olümpial võidetud kuldmedaliga.
Matthias Mayer Pekingi olümpial võidetud kuldmedaliga. Foto: Dimitar Dilkoff / AFP / Scanpix

Mäesuusatamises kolmekordseks olümpiavõitjaks tulnud austerlane Matthias Mayer kukkus Kitzbühelis toimunud kohaliku poliitiku pidulikul õhtusöögil märatsema ning lõpuks pidi politsei mehel käed raudu panema.

33-aastane Mayer, kes kõik oma olümpiakullad võitnud kolmelt erinevalt taliolümpialt, osales neljapäeval Kitzbühli MK-etapi eel poliitiku, Alam-Austria kuberneri Johanna Mikl-Leitneri pidulikul õhtusöögil.

Ühel hetkel oli kutsutud külaline Mayer tõusnud jalgupidi toolile, karjunud kõvasti üle saali, sülitanud teiste külaliste peale ja valanud nende suunas veini. Mäesuusalegendi püüdsid esialgu maha rahustada hotelli turvatöötajad ja Austria koondise arst, kuid lõpuks tuli appi kutsuda politsei, kes mehel käed raudu pani.

Austria suusaliit avaldas pressiteate, milles teatas, et nende nõustajana tegutsevat Mayerit vaevavad pikaajalised terviseprobleemid. Saksa ajalehe Bild andmetel on 2022. aasta lõpus karjääri lõpetanud spordikangelane hädas vaimse tervise probleemidega.

Mayer võitis esimese olümpiakulla 2014. aastal Sotšis toimunud taliolümpial kiirlaskumises, kui oli 23-aastane. Kahel järgmisel olümpial 2018. aastal Pyeongchangis ja 2022. aastal Pekingis võitis ta kõige säravama autasu ülisuurslaalomis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles