JÄRELVAADATAV Kudre jäi MMi lühirajal medalita, mõlemad kullad Norrasse

Postimees Sport
Uuendatud 26. jaanuar 2024, 14:43
Copy

Austrias Ramsaus peetaval suusaorienteerumise MMil selgitati täna parimaid lühirajal, nii naiste kui ka meeste arvestuses rändas kuldmedal Norrasse.

Naiste lühirajavõistlusel võitis kulla norralanna Anna Ulvensoen (45.14), poodiumi madalamad astmed hõivasid rootslannad Magdalena Olsson (+0,47) ja Linda Lindkvist (+0,51).

Daisy Kudre-Schnyder oli kuues (+2.57). Teistest eestlannadest jagas Doris Kudre 24. kohta (+9.34), Keidy Kaasiku oli 30. (+12.45), tema õde Kaidy Kaasiku 33. (+16,06) ning Laura Elisabeth Laan 35. (+22.08). Kokku oli stardis 39 naist.

Kudre-Schnyderi kommentaar: «Täna oli nii raske rada. Pikk etapp - teevalik oli keeruline, otsutasin minna paremalt. Minu füüsiline vorm ei jaksanud seda tõusu konkurentsivõimeliselt sõita. Kuues koht - ega siit paremat ei olnudki võimalik võtta. Pole võib-olla minu maastik ja rajad ning füüsiline vorm oli eelnevatel aastatel parem. Tehniliselt jään pigem rahule, tegin kindla soorituse ja ei läinud rapsima. Homseks tuleb taastuda ja lubab külmemat ilma, see loodetavasti meile sobib.»

Meeste konkurentsis võidutses norralane Jörgen Baklid (44.03), talle järgnesid šveitslane Nicola Müller (+2.01) ja kaasmaalane Teodor Mo Hjelseth (+2.51).

Meie sportlastest oli parim Mattias Jaama, kes finišeeris 67 mehe konkurentsis 29ndana (+8.00). Andres Rõõm oli 32. (+8.33), Sander Pritsik 37. (+9.51) ja Kevin Hallop 39. (+10.24).

Jaama kommentaar: «Ei sujunud tänagi võistlus kõige paremini. Olud olid tõeliselt pehmed, mis tegi edasi liikumise üsna keeruliseks. Tahtmine oli suurem kui keha selleks raskeks füüsiliseks pingutuseks valmis oli. Samuti tuli sisse ka orienteerumisvigu ja kokkuvõttes tuli kaotust veidi liiga palju.»

Enne võistlust:

Mõistagi on eestlaste suurimad lootused Daisy Kudre-Schnyderi peal, sest on ju tegemist neljakordse maailmameistriga ning lühirajal on ta MMilt võitnud kaks ja EMilt ühe kulla.

Sel MMil pole Kudre-Schnyderil veel õnnestunud esikolmikusse tõusta. Sprindis oli ta 13. ja jälitussõidus kuues. 

Eesti koondis on täiskasvanute seas esindatud nelja mehe ja kuue naisega. Eesti meeste koondise esinumbriks on maailma edetabelis 16. kohal paiknev Mattis Jaama. Naistest lähevad võistlustulle veel Keidy ja Kaidy Kaasiku, Laura Elisabeth Lään, Doris Kudre ja Epp Paalberg ning meestest Andres Rõõm, Sander Pritsik ja Kevin Hallop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles