JÄRELVAADATAV Suusaorienteerumise MM lõppes Norra triumfiga, Eesti duo lõpetas kuuendana

Postimees Sport
Copy

Austrias Ramsaus toimuvale suusaorienteerumise MMile pandi täna punkt sprinditeatega, kus kuldmedalid rändasid Norrasse.

Norra duo Anna Ulvensøen ja Jørgen Baklid kaitsesid edukalt kahe aasta tagust MM-tiitlit, läbides distantsi täna ajaga 43.10. Neile järgnesid Rootsi esimene võistkond (+0.52) ja Šveitsi esimene tiim (+0.57). 

Parima Eesti duona tulid Daisy Kudre-Schnyder ja Mattias Jaama kuuendaks (+3.16), Doris Kudre ja Andres Rõõm olid 20 finišeerija seas 12ndad (+5.15).

Kudre-Schnyeri kommentaar: «Kindlasti ei olnud kõige parem päev. Minu esimene vahetus läks suht aia taha. Ühte punkti sõites tekkis segadus, ei näinud rada ja kaotasin väga palju aega. Pärast teist vahetust, kui jäime juba taha, läks ka emotsioon alla. Viimaste vahetustega suutsime õnneks tõusta ja lõpetada kuuendana. Kokkuvõte - pigem pettumus. Võib-olla polnud nii väga ka meie rada. Järgmine kord paremini.»

Jaama kommentaar: «Olud olid libedad ja kiired, mis peaks mulle väga hästi sobima. Algus sujus kenasti, aga 5. või 6. punkti jaam oli maha löödud ning esimese katsega punkti kätte ei saanud. Suure hoo pealt tagasi pöördega kadus päris palju aega ja kontakt esimestega kadus. Sealt edasi mõned kehvad valikud ja üleüldse kuidagi kesine füüsiline minek. Enam kõrgesse mängu tagasi tõsta ei suutnud. Super lõpp Daisylt, kes kiire itaallase suutis lõpusirgel selja taga hoida ja kuuendana finišisse jõuda.»

Enne võistlust: 

Kaks aastat tagasi Soomes toimunud MMil võidutsesid sprinditeates norralased Anna Ulvensøen ja Jørgen Baklid, kes on individuaaldistantsidel mõlemad hiilanud ka Ramsaus.

Meie esiduo Daisy Kudre-Schnyder ja Mattias Jaama jäi 2022. aastal esimesena medalita. Küll on nad varem mitmel korral sprinditeates poodiumile tõusnud: MMidelt on neil ette näidata kaks pronksi, EMidelt omakorda hõbe ja pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles