F1ga liitub uus linn, mis viib sarja üllale eesmärgile lähemale

Karl Mihkel Eller
Copy
Mercedese sõitjad George Russell (vasakul) ja Lewis Hamilton võitlemas 2023. aastal F1 etappi võõrustanud Barcelona ringrajal.
Mercedese sõitjad George Russell (vasakul) ja Lewis Hamilton võitlemas 2023. aastal F1 etappi võõrustanud Barcelona ringrajal. Foto: JOSEP LAGO / AFP / Scanpix

Vormel 1 sari teatas täna, et on sõlminud pikaajalise lepingu Madridi linnaga, et korraldada Hispaania pealinnas F1 etapp alates 2026. aastast. Uue võistlusega loodetakse astuda oluline samm lähemale süsinikneutraalsusele, mille sari soovitab saavutada 2030. aastaks.

5,4 km ringrada rajatakse Adolfo Suareze nimelisele Madridi lennujaama lähedale. See peaks hõlmama endas tänava-, aga ka traditsioonilise ringraja elemente. Pressiteates rõhutati, et kuna võistlus toimub sisuliselt lennujaama kõrval, siis väheneb sellega oluliselt etapiga kaasnev saaste.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) prognoosi kohaselt võiks 90 protsenti pealtvaatajatest saabuda võistluspaika ühistranspordiga. Lennujaama läheduse tõttu asub piirkonnas palju hotelle ning kuna Madridi kesklinn ei asu väga kaugel, siis plaanitakse suur osa fänniüritusi korraldada just seal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles