Kalev/Cramo leidis Eesti koondislasele suurte kogemustega asendaja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jānis Bērziņš palliga.
Jānis Bērziņš palliga. Foto: EPA / LESZEK SZYMANSKI / SCANPIX

BC Kalev/Cramo teatas, et on sõlminud lepingu lätlasest ääremängija Jānis Bērziņšiga.

201 cm pikkune ja 30-aastane Bērziņš liitub meeskonnaga Poola kõrgliigast Rawlplug Sokol Lancutist. Bērziņši CVst leiab nii Läti tippklubid Riia VEFi kui ka BK Ventspilsi. Samuti oli ta 2013. aastal Läti U20 koondise põhimees, kui Eestis toimunud EMil saadi kaela hõbemedalid.

2020/21. hooajast on mängija põhiliselt leiba teeninud Poola kõrgliigas Zielona Gora, Varssavi Legia ja tänavuse hooaja Sokol Lancut meeskondades. 2021/22. hooajal mängis Bērziņš nii Hispaania kui Kreeka kõrgliiga klubides Baxi Manresa ja Ermis Agias.

Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula sõnad uue mängija kohta: «Janise näol saime endale suurte kogemustega kvaliteetse mängija. Ta on tõestanud ennast tugevates liigades Euroopas ja täidab koha, mis Hugo vigastuse järel tekkis. Tema tulekuga saime endale mitmekülgse ääremängija, kes on osav nii selg ees mängides kui perimeetril. Janis annab meile juurde suurust ja liikuvust kaitses ning tugevdab lauavõitlust. Aga eelkõige loodan temalt abi hooaja otsustavates mängudes, kus tema kogemused, liidriomadused ja nahaalsus meile lisakäigu annavad.»

Janis Bērziņši debüüt on suure tõenäosusega laupäeval, kui Kalev/Cramo võõrustab TalTech Optibeti meeskonda. Meeskonna teine täiendus, Ben Shungu, jookseb Kalev/Cramo eest väljakule juba kolmapäeval, 24. jaanuaril Kalevi Spordihallis, kus Kalev/Cramo võõrustab Avis Utilitas Raplat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles