19-aastane Olle Ilmar Jaama krooniti juunioride maailmameistriks (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Olle Ilmar Jaama lõpuspurti alustamas.
Olle Ilmar Jaama lõpuspurti alustamas. Foto: Jaanus Teppan

Suusaorienteerumise juunioride maailmameistrivõistluste esimesel päeval sprindidistantsil tuli Olle Ilmar Jaama maailmameistriks ajaga 13.15. Teise koha pälvis šveitslane Corsin Mueller (+0,29) ja kolmandaks tuli Tšehhist pärit Marek Sterba (+0,45).

«Enesetunne enne starti oli hea, pinge ka natuke peal, sest ikkagi viimased juunioride maailmameistrivõistlused. Rada oli päris unikaalne, sellist rada polegi varem sõitnud. Start oli mäe otsas ja rada mäest alla. Lõiked olid sama suured kui saanirajad, seega kohati oli päris keeruline nende eristamine.

Õnneks tegin puhta ja sujuva soorituse. Kiirus oli suur, püüdsin pea selge hoida. Täna oli ilm kehv, aga see oli kõigile ühtviisi kehv, seega sõidu tegi võib-olla võrdsemaks ja kõigil oli vigadeta sõiduga võimalus heale kohale. Soovisin võistlusi hästi alustada, seega väike pingelangus on, ent mitu võistluspäeva on veel ees.»

Teistest Eesti noormeestest teenis Timo Kudre 14., Chris Marcus Krahv 18. ja Nansen Palo 28. koha.

Naisjuunioride sprindis näitasid parimat minekut Rootsi koondislased. Esikoha noppis Elsa Brandt, kelle võiduajaks märgiti 13.14. Kaasmaalast Ella Turessoni edestas ta 10 ja pronksi teeninud soomlannat Lotte Line Ekströmi 36 sekundiga. Eesti koondise edukaimana teenis Birgit Rõõm 15. koha. Liis Marii Kaso jõudis finišisse 17. ja Mareli Vaher 28. kohaga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles