Võro ja Pihela triumfeerisid Tamperes, 16-aastane Ott parandas Eesti rekordit

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elisabeth Pihela
Elisabeth Pihela Foto: Tairo Lutter

Tamperes peetud sisevõistlusel võitis naiste 60 meetri jooksu Õilme Võro ja kõrgushüppe Elisabeth Pihela.

Tamperes olid Eesti sportlastest võistlustules Õilme Võro, Ann Marii Kivikas, Miia Ott, Kreete Verlin, Elisabeth Pihela, Keiso Pedriks, Lukas Lessel, Liisa-Maria Lusti ja Uku Renek Kronbergs.

Esimese esikoha teenis Eesti sportlastest Võro, kes jäi alistamatuks 60 meetri jooksus. Finaalis tõi talle esikoha aeg 7,33. Aasta tagasi korratud Eesti rekordist jäi lahutama ainult neli sajandikku. Finaalis teenis seitsmenda koha 16-aastane Miia Ott, kelle ajaks märgiti 7,55. Eeljooksus parandas ta aga enda nimel olnud Eesti U18 rekordit, mis on tänasest 7,45. Finaalis andnuks see aeg teise koha. Samuti stardis olnud Ann Marii Kivikas leppis eeljooksuga.

Naiste kõrgushüppes suutis triumfeerida Elisabeth Pihela, kes tuli keerulisest seisust auga välja. Kõrguse 1.82 viimasel katsel alistanud Pihela pani paremuse maksma, kui latile asetati 1.85. Selle ületas eestlanna esimesel katsel ja teiseks jäänud soomlanna Ella Junnila teisel üritusel. Kumbki sportlane kõrgust 1.88 ületada ei suutnud.

Naiste kaugushüppes teenis teise koha Liisa-Maria Lusti, kes sai parimal katsel kirja 6.29. See tähistab ka tema hooaja parimat tulemust. Esikoha teenis soomlanna Jessica Kähärä, kelle võidutulemus oli 6.52.

Naiste 60 meetri tõkkejooksus pälvis Kreete Verlin viienda koha, kui sai finaalis kirja tulemuse 8,27. Teistele jäi alistamatuks soomlanna Nooralotta Neziri, kelle võidutulemus oli 8,11.

Meeste 60 meetri tõkkejooksus startinud Keiso Pedriks pääses finaali, kus talle kuulus ajaga 8,05 seitsmes koht. Parimat minekut näitas soomlane Elmo Lakka, kellele tõi võidu aeg 7,71.

Meeste 800 meetri jooksus parandas isiklikku rekordit Uku Renek Kronbergs, kes sai kirja aja 1.50,09. Sellega teenis ta seitsmenda koha. Võit läks norralane Ole Jakob Høsteland Solbule, kes jooksis välja isikliku rekordi 1.47,49.

Meeste 60 meetri jooksus startinud Lukas Lessel ajaga 7,01 eeljooksust edasi ei pääsenud. Finaali aidanuks aeg 6,90, mis on Lesseli isiklikust rekordist neli sajandikku kehvem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles