Kalev/Cramole kohustuslik võit, Tartu lõpetas eurosarja põhiturniiri kaotusega

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalev/Cramo mängijad (sinises) palli korvi saatmas.
Kalev/Cramo mängijad (sinises) palli korvi saatmas. Foto: Madis Veltman

Eesti-Läti ühises korvpalliliigas teenis Maarjamaa klubidest täna ainsana võidulisa Kalev/Cramo. Põhja-Euroopa liigas käis täbarasti ka Tartu Ülikooli käsi.

 

Kalev/Cramo oli kodusaalis kindlalt 82:54 üle Rapla Avis Utilitasest.

Valitseva Eesti meistri resultatiivseim oli täna Leemet Böckler 22 punktiga, Ben Shungu toetas teda 13 ning Tanel Kurbas, Mikk Jurkatamm ja Mihkel Kirves kõik 11 silmaga. Rapla tulemuslikemad olid Obrad Tomic ja Marek Ruut 8 punktiga. 

Keila Coolbet kaotas samal ajal toimunud kohtumises 71:78 Riia Zellile.

Karlis Zunda viskas Keila parimana 18 punkti, Kevin Johnson toetas teda 17 ja Andrii Myronenko 14 punktiga. Riia klubi eest säras Ricards Vanags 24 punktiga.

Standings provided by Sofascore

Lisaks oli Põhja-Euroopa korvpalliliigas (ENBL) täna võistlustules ka Tartu Ülikool Maks & Moorits, kes sai aga Leedus sealselt Utena Juventuselt 63:88 kaotuse.

Kodumeeskonnale tõid Jonas Zakas ja Marius Valinskas mõlemad võrdselt 11 punkti. Tartu resultatiivseimad olid Märt Rosenthal 13 ja Devin Harris 10 punktiga.

Juventus on ENBLi A-alagrupis võitnud kõik senised kuus kohtumist ja kindlustanud sellega endale ka esikoha. Tartu lõpetas alagrupiturniiri nelja võidu ja kolme kaotusega, millega kindlustati pääs veerandfinaali. Kellega hakatakse seal mängima, selgub siis, kui kõik põhiturniiri mängud on mängitud.

Peatreener Gundars Vetra sõnul tulebki ennekõike heameelt tunda ENBLis veerandfinaali pääsu üle. «Pika ringkäigu kokkuvõttes saab kaheksast veerandajast rahul olla vaid kolmega – Poola mängu esimese poolajaga ning tänase esimese veerandiga. Poolas ei tohtinud me edasipääsuks üle 14ga kaotada ja see sundis meid rohkem mõtlema sellele vahele kui võitmisele,» sõnas ta.

«Täna tahtsin anda mänguaega rohkematele mängijatele ja me ei suutnud Leedu meeskonna füüsilisusega hakkama saada. Kodusaalis viskas Juventus ka hästi ja meie vastupidi tabasime kehvasti. Saime küll viskele, aga ei saanud neid sisse. Põhja-Euroopa liigas saime veerandfinaali edasi ja see oli ka eesmärk. Põhiturniiril olid mõned head võidud ja tugevamad meeskonnad näitasid meile veakohad kätte. Nüüd hakkame tõsisemalt valmistuma Ventspilsi mänguks, sest nad on mänginud sel hooajal stabiilselt heal tasemel ja on kodus kindlasti kõva pähkel.»

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles