Põllumehed proovivad WRC-hooaja algust takistada

Karl Mihkel Eller
Copy
Prantsusmaa põllumehed blokeerivad maanteed. Sarnast vaatepilti saab täna näha ka Monte Carlo ralli kiiruskatsete lähistel.
Prantsusmaa põllumehed blokeerivad maanteed. Sarnast vaatepilti saab täna näha ka Monte Carlo ralli kiiruskatsete lähistel. Foto: Stephane Mahe / Reuters / Scanpix

Kolmapäeva õhtul avaldas Monte Carlo ralli võistluste juht teadetetahvlil dokumendi, milles hoiatas osalejaid, et alates täna varahommikust võivad nende teed takistada meeleavaldajad. Prantsusmaa meedia andmetel on tegemist vihaste põllumeestega, kellest mõned võivad proovida võistluse toimumist ka reaalselt takistada.

Ralli korraldajate info põhjal on neljarealine maantee A51 blokeeritud ligi 50-kilomeetrine lõik Sisteronist Manosque’ini. Traktoritega põllumehed blokeerivad ligipääsu teemaksmiseks mõeldud hooneteni, kuid väljaande BFM andmetel pooldavad mõned protesteerijad ralli konkreetset takistamist.

Ralli võistluskeskust Gapi ja Monacot ühendavat kiirteed plaaniva põllumehed blokeerida kuni reedeni ning ei välista, et veedavad isegi terve öö A51 maanteel. Võistluste juht soovitas kasutada tavamaanteed N202 ning hoiatas, et suure liikluskoormuse tõttu tekivad seal ulatuslikud ummikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles