Abiteboul andis Toyotale tormihoiatuse

Karl Mihkel Eller
Copy
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul Foto: Bastien Baudin / Hyundai Motorsport GmbH / Austral

Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul, kes eelmise aasta lõpus nimetati kogu Hyundai Motorspordi presidendiks, tundub enne Monte Carlo rallit positiivne. Kui konkurendi Toyota ridades otsustas valitsev maailmameister Kalle Rovanperä teha sammu tagasi ja tiitlit mitte kaitsta, on Hyundai endale palganud Ott Tänaku ja kolm MM-etappi võitnud Andreas Mikkelseni. Kõige uhkem oli 46-aastane prantslane aga Hyundai i20 Rally1-auto arengu üle ning ta usub, et tema sõitjatel Toyota meestega võideldes enam midagi auto taha ei jää.

Pärast kolmapäeva õhtul toimunud testikatset said sõitjatelt ja tiimipealikelt nööbist kinni haarata ajakirjanikud. Võistluskeskuses Gapis on päevasel ajal rohkem varakevadet meenutav ilm, kus päikese käes võib jopehõlmad vabalt valla päästa ja D-vitamiini vanne võtta. Päikese loojudes hakkab külm näpistama sõrmeotsi, kuid päevakangelased ehk WRC tipud ei lase end sellest häirida.

Naeratust Abitebouli näolt on raske pühkida. Ta on terav, viskab endale omaselt väikest nalja ning tunneb end ajakirjanikega suheldes vabalt. Alates 2023. aasta Rally Estoniast on WRC muutnud ajakirjanike ja rallimeeste vahelist suhtlust. Kui varem võõrustas iga meeskond ajakirjanikke oma majas või telgis, siis eelmisest suvest alates toimub see ühel suurel meediaalal, kus ajakirjanikel on tunnikese jooksul võimalik suhelda kõikide sõitjate ja tiimijuhtidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles