Monte katsed viidi kõrgemale mägedesse, kuid lund ei kusagil. Või siiski?

Karl Mihkel Eller
Copy
Monte Carlo ralli kiiruskatsed sõidetakse ka tänavu peamiselt niiskel või kuival asfaldil ning lund ja jääd näeb vaid mõnes üksikus lõigus.
Monte Carlo ralli kiiruskatsed sõidetakse ka tänavu peamiselt niiskel või kuival asfaldil ning lund ja jääd näeb vaid mõnes üksikus lõigus. Foto: Martincich Lorenzo / @world/M-Sport

Viimased kolm Monte Carlo rallit oli pika ajalooga võistluse võõrustajaks Vahemere-äärne Monaco. 2024. aastal on kolitud tagasi Alpidesse, rallipark asub Gapis ja sealt on lihtsam ligipääs legendaarsetele Monte Carlo ralli katsetele. Loodeti, et põhjapoole naasmisega näeme rallil jäiseid ja lumiseid teid, mis on aastate jooksul pakkunud sõitjatele palju närvikõdi, kuid tõsiasi on, et oodatud lund ei paista kusagil. Või siiski? Ülikogenud Prantsusmaa kaardilugeja Denis Giraudet tõi välja ralli kõige põnevamad kohad.

68-aastane Giraudet on Prantsusmaa rallispordi elav legend. Ta on aegade jooksul teinud kaasa 189 MM-rallil ja istunud selliste rallimeeste kõrval nagu Didier Auriol, Philippe Bugalski, Romain Dumas, aga ka teinud koostööd venelase Jevgeni Novikoviga.

Kui uskuda ewrc-results.com andmebaasi, alustab ta täna oma 24. Monte Carlo rallit. Muide, viimase stardi WRC-hooaja avaetapil tegi ta 2019. aastal, seda britt Rhys Yatesi kõrval. Giraudet’le meeldib sõita nooremate rallimeestega. Tänavu on tema sõitjaks 33-aastane prantslane Raphaël Astier, kes tulnud 2018. ja 2022. aastal tagaveoliste RGT-autode Prantsusmaa karikavõitjaks. Tänavugi on meeste istumise all Alpine A110 Rally RGT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles