«Kõik krambitas – näpud, käed, jalad, varbad, magu.» Aga Lõiv võitis!

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Maastikurattur Janika Lõiv sihib olümpiapääset.
Maastikurattur Janika Lõiv sihib olümpiapääset. Foto: Madis Veltman

Neljapäeval algas Hispaanias Calpes maastikuratturite mitmepäevasõit Costa Blanca Bike Race, mille avaetapil võidutses naiste arvestuses Janika Lõiv (KMC Ridley MTB Racing Team).

Lõivu võiduajaks mõõdeti 50 km etapil 2:49.47. Teise koha teenis rootslanna Terese Andersson ja kolmanda koha kodupubliku rõõmuks Cristina Moran Roza. Eestlanna avavõistlus kulges üle kivide ja kändude, vahendab rattaliidu pressiteade.

«Minu jaoks oli see üks kõige raskemaid sõite. Võtsin kogemata liiga varakult kofeiiniga geeli ja alates 40. minutist vaevlesin krampides. See oli korralik õudusunenägu, sest kogu keha oli stressis, kõik krambitas – näpud, käed, jalad, varbad, magu,» rääkis Lõiv etapi järel. «Üsna raske oli pidureid vajutada või sõidule keskenduda. Vahepeal lasin lihtsalt tirri, et taastuda ning proovisin juua veel ja veel ja veel.

«Lisaks kõigele panin neli korda rajalt mööda, sest märgistus oli üsna segane ning mu ees olev suur meeste grupp oli nagu kari lambaid, kelle tagant polnud märke näha ja kes iga natukese aja tagant mind ka segadusse ajasid,» jätkas Lõiv. «Rootslanna püüdis mind korduvalt kinni ja sai ka edumaa ning ma proovisin siis talle omakorda uuesti järele jõuda. Viimasel korral panin rajalt mööda kaks kilomeetrit enne finišit ja rootslanna läks siis samuti mööda. Nägin teda 300 m eespool sõitmas. Kuidagi läbi pisarate suutsin siiski krampis jalgadega talle järele sõita ja mööda minna.»

Merili Sirvel (Trey Trek Team) sai naiste arvestuses neljanda koha, kaotades kaasmaalannale 20 minuti ja 44 sekundiga.

Eestlastest sai meeste absoluutarvestuses Kirill Tarassov (Trey Trek Team; +37.30) kirja 51., Margus Sirvel (Rakvere Rattaklubi Siplased; +42.05) 58., Janek Resev (Spordipartner; +57.49) 99. ja Aimar Pedari (RR Siplased; +1:10.21) 121. koha.

Reedel on mitmepäevasõidul kavas 14-kilomeetrine 614 tõusumeetriga eraldistardist etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles