Suumann ja Võro jooksid hooaja tippmargid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Diana Suumann.
Diana Suumann. Foto: Tairo Lutter

Kui paljud Eesti kergejõustiklased valmistuvad pühapäeval Lasnamäel toimuvateks talvisteks karikavõistlusteks, siis osa meie tippudest on nädalavahetusel võistlustules ka välismaal.

Tõkkesprinter Diana Suumann osales täna näiteks Prantsusmaal Nantes'is toimuval Elite Indoor Meetingul, kus parandas ka oma tänavuse hooaja tippmarki. 

Suumann läbis esimeses eeljooksus tõketega hallisirge 8,27ga, kärpides oma senisest hooaja tippmargist sajandiku.

Tund aega hiljem toimunud finaalis 31-aastasel tõkkesprinteril enam sama head hoogu sees polnud: seal finišeeris Suumann viimase ehk kaheksandana, stopper läks kinni 8,32 peal. 

60 m tõkkejooksus võidutses kodupubliku ees võistelnud Sloenn Compper (8,01), talle järgnesid kaasmaalanmna Laura Valette (8,06) ja itaallanna Giada Carmassi 8,12.

Siledale sprindidistantsile keskenduv Õilme Võro oli mõned tunnid hiljem võistlustules Poolas toimuval Orlen Cupil.

Eeljooksus oli ta 7,36ga kolmas, kuid tund aega hiljem toimunud finaalis õnnestus tal veel viis sajandikku kärpida, tulles 7,31ga seitsmendaks. See tähistab Võro tänavust 60 m tippmarki - varasem oli 7,33 - ning palju ei jäänud puudu ka isiklikust rekordist (7,29). 

Kodupubliku rõõmuks võidutses Poolas Ewa Swoboda, kes püsitas 7,04ga ka tänavuse maailma hooaja tippmargi. Talle järgnesid isikliku rekordi jooksnud itaallanna Zaynab Dosso (7,05) ja belglanna Rani Rosius (7,17). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles