Eesti uisupiiga asub lühikava järel kaheksa parema seas

Toimetas Ville Arike
Copy
Maria Eliise Kaljuvere
Maria Eliise Kaljuvere Foto: OIS / Chloe Knott

Lõuna-Koreas Gangwonis peetavatel noorte olümpiamängudel hoiab iluuisutaja Maria Eliise Kaljuvere neidude üksiksõidus lühikava järel kaheksandat kohta.

14-aastane Kaljuvere kogus lühikavas 56,62 punkti. Seejuures esitas ta võistluste parima kaskaadi – kolmese flip'i kolmese toeloop'iga. «Kogu esitus oli kohati nagu Ameerika mäed. Algas imeliselt, siis tuli kolmese lutz'u väljasõidul juhuslik kukkumine, aga samas lõpp kulmineerus hästi. Kokkuvõttes võib öelda, et ise olen rahul,» rääkis Kaljuvere.

Noorte olümpia toimub Gangneung Ice Arenal, mis mahutab 12 000 pealtvaatajat. Täna oli saal peaaegu täis ning Lõuna-Korea publik elas rohkelt kaasa. «Publikut tunnetasin soojendusel, aga kava lõpus tekkis tunne, et kõik pilgud on minu peal. See oli imeline!» sõnas Eesti iluuisutaja.

Viieaastaselt Tiiu Valgemäe juurde treenima läinud Kaljuvere on kolm aastat teinud koostööd ka Šveitsi iluuisulegendi Stephane Lambieliga. «Suvel käin tema juures laagrites ja vahel hooaja sees kevadel ka. Minu lühikava ja vabakava on tema koostatud,» selgitab Kaljuvere.

Valgemäe sõnul sujub kolmepoolne koostöö väga hästi. «Treeneri õnn on saada selline sportlane nagu Maria, kellega kõik toimib. Maria ise on täiega asjas sees ja tahab mõlemalt poolt võtta maksimumi. Ma küll ei valda prantsuse keelt, aga Stephane’iga saame üksteisest professionaalselt aru. See teebki selle töö huvitavaks ja tulemuslikuks. Pürgime püramiidi tippu – käsikäes ja uisk jalas,» selgitas Valgemäe.

Naiste lühikava järel juhib jaapanlanna, mullune juunioride maailmameister Mao Shimada 71,05 punktiga. Vabakava sõidetakse teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles